You are here: Home » Lifestyle » De gezondheidsvoordelen van een sauna voor thuis

De gezondheidsvoordelen van een sauna voor thuis

door danny
De gezondheidsvoordelen van een sauna voor thuis

Vaak wordt een sauna voor thuis aangeschaft voor luxe en ontspanning overwegingen. Maar wist je dat een sauna ook veel gezondheidsvoordelen te bieden heeft? Zo vermindert de sauna stress en pijn in gewrichten en spieren. Hoe dit precies zit en welke voordelen een sauna voor thuis nog meer te bieden heeft, leggen we je uit in dit artikel! 

De gezondheidsvoordelen

Verminderen van stress

Het is wetenschappelijk bewezen dat tijdens een saunabezoek een stofje in je lichaam wordt aangemaakt die zorgt dat je een extra vrolijk en relaxed gevoel krijgt. Ook ervaar je in een sauna minder prikkels om je heen. 

Een gezonde huid

In de sauna wordt je hartslag wel verhoogd maar je bloeddruk stijgt nauwelijks. Door de warmte in de sauna gaan kleine vaten namelijk verder open. Hierbij stijgt de bloedtoevoer naar de huid en kunnen er meer voedingsstoffen de huid binnen komen.

Vermindering van spier-en gewrichtspijn

Doordat het bloed sneller gaat stromen zorgt dat het melkzuur in je spieren sneller worden afgevoerd. Hierdoor kan het bloed de spieren en gewrichten goed ‘voeden’. Dit zorgt ervoor dat je spier-en gewrichtspijn sneller kunnen wegtrekken en je dus minder pijn ervaart. 

Wat wel belangrijk is om te weten is dat bovenstaande gezondheidsvoordelen alleen ontstaan wanneer de sauna regelmatig wordt bezocht. Daarom is een sauna voor thuis dan ook ideaal omdat je veel sneller de gelegenheid hebt om even in de sauna te gaan. 

Nog meer voordelen!

Nog meer voordelen

Een sauna voor thuis biedt natuurlijk niet alleen maar gezondheidsvoordelen. Een sauna voor thuis zorgt er namelijk ook voor dat je meer privacy ervaart. Je hoeft de sauna namelijk niet te delen met vreemden wanneer je een sauna zou bezoeken. Voor mensen die dit als ongemakkelijk ervaren is een sauna voor thuis de perfecte uitkomst. 

Een sauna voor thuis kan ook voor gezelligheid zorgen. Als je het gezellig vindt om met vrienden of vriendinnen bij te kletsen in een sauna zonder dat anderen daar last van hebben kan je dit in een thuissauna natuurlijk perfect doen. Je kunt er in ieder geval op ieder moment ingaan, of dat nou alleen of samen is.

Ben je nou nieuwsgierig geraakt? Plan dan eens een bezoekje bij een wellness specialist zoals Rhodos Wellness. Hier kan je verschillende sauna’s in de showroom bekijken en krijg je passend advies van experts.

 

Related Articles