You are here: Home » Baby & Kids » 10x een mooie groene babykamer

10x een mooie groene babykamer

door Judith

Een groene babykamer is helemaal hip. Hoe dat komt? Eigenlijk door twee dingen. Allereerst zijn er steeds meer vrouwen die liever nog niet weten of ze zwanger zijn van een jongetje of een meisje. De verrassing is natuurlijk veel spannender! In de tweede plaats is groen een mooie, neutrale en rustgevende kleur. Dus ook als je wél weet dat het een jongetje of een meisje is, is groen een goede kleurkeuze. Check deze 10 mooie groene babykamers maar eens!

1. Een groene babykamer met lichtgroene muur

Je kunt de hele sfeer in de kamer veranderen door een van de muren een kleur te geven. Kijk maar eens naar deze schattige groene babykamer. De kamer is voorzien van een lichtgroene muur die is geaccentueerd met wolkjes en lichte stroken. Zo krijgt de babykamer een heel rustige sfeer waarin een baby heerlijk kan slapen.

2. Blauwgroen op de muur

Hou je niet zo van dat typische zachtgroen? Of wil je een wat stoere uitstraling behouden? Dan kies je voor een meer babykamer in blauw groen. Deze groene babykamer heeft een blauw groene muur, die daardoor een stoer uiterlijk krijgt. Door deze kleur groen te combineren met lichte meubels en decoraties blijft de kamer licht en vrolijk.

3. Scandinavische blauw met groene babykamer

De Scandinavische stijl maakt gebruik van typische kleuren. Je ziet er bijvoorbeeld heel vaak deze combinatie van donkerblauw en diepgroen. De groene tint komt subtiel terug in decoraties en in babykamer accessoires in het groen. Hoe meer groene accessoires je gebruikt, hoe sterker de kleur aanwezig is in de babykamer.

4. Een groene wand met witte wolkjes

In deze babykamer is gekozen voor een wat koelere tint groen. De kamer wordt er vooral heel licht van. Deze kleur is ideaal voor een wat kleinere babykamer, waar felle kleuren al snel een benauwend effect hebben. Dit koele groen zorgt voor een ruimtelijke uitstraling.

5. Babygroene meubels

Babygroen of pastelgroen is ook erg hip in de babykamer. Je kunt dit heel subtiel in de babykamer brengen, door bijvoorbeeld een meubel groen te schilderen. Zo voorkom je dat het groen te overheersend aanwezig is en kun je het mooi combineren met andere kleuren.

6. Felgroen en geel in de babykamer

h2ben jij niet zo’n fan van een babykamer in pastel groen. Houd jij veel meer van gewaagde kleuren die van de muren spatten? In dat geval zal deze felle groene babykamer je zeker aanspreken! De babykamer heeft een felgroen plafond en gele muren. Verder zijn er ook felle kleuren gekozen voor de meubels, waardoor de babykamer erg vrolijk en gezellig wordt. Een lime groene babykamer spreekt ook aan als je houdt van felle tinten.

7. Verschillende tinten groen combineren

Ben je dol op groen? Dan kun je het beste verschillende tinten groen combineren. Deze groene babykamer heeft bijvoorbeeld ook babykamer accessoires in het groen dat past bij het interieur. Zo ontstaat meer eenheid en blijft de kamer een rustige uitstraling hebben.

8. Babykamer in oud groen en bruin

De babykamer in oud groen uitvoeren is ook weer helemaal in. Dit groen laat zich prachtig combineren met bruin, bijvoorbeeld van donkere houtkleuren. In deze klassieke babykamer in oud groen zie je dat het bruin op allerlei manieren terugkomt en zo een perfecte basis vormt samen met het groen.

9. Luxe groene uitstraling

Deze babykamer heeft een luxe groene uitstraling. Het babybedje staat in de hoek van een slaapkamer. Met behulp van veel groene accenten is een geheel eigen ruimte ontstaan. Zo is er een mooi luxe hoekje waar de baby straks heerlijk kan slapen.

10. Groen met rood in de babykamer

Rood is een heel felle kleur, die het beste gecombineerd kan worden met zachtere tinten. In dit geval is gekozen voor een combinatie van rood en zachtgroen. De babykamer heeft zo tegelijkertijd een zachte en een vrolijke look. Groen laat zich overigens ook heel goed combineren met allerlei andere kleuren.

Een groene babykamer is helemaal hip. Logisch ook, want groen is een gemakkelijke en mooie kleur om mee te werken. Je kunt er alle kanten mee op, van een babykamer in groen blauw tot een prachtige babykamer in grijs groen. Met deze 10 voorbeelden heb je genoeg inspiratie opgedaan voor je eigen babykamer!

Related Articles