You are here: Home » Wonen » De 3 voordelen van een hout beton schutting

De 3 voordelen van een hout beton schutting

door danny
De 3 voordelen van een hout beton schutting

In elke willekeurige straat is wel een hout beton schutting te vinden. Het is een populaire tuinafscheiding door de combinatie van tuinschermen en betonnen schuttingdelen. Benieuwd wat daar zo goed aan is? Lees dan hier de drie belangrijkste voordelen van een hout beton schutting.

Lange levensduur

Beton is niet alleen oersterk maar ook nog eens duurzaam. Door dit te combineren met hout kunt u genieten van een natuurlijke uitstraling en weet u ook zeker dat u daar lang plezier van heeft. Een hout beton schutting heeft namelijk betonnen schuttingpalen, die hebben geen last van vocht wat in de grond zit en zullen dus niet gaan rotten. Houten palen kunnen niet goed tegen vocht en zullen na verloop van tijd vergaan, waardoor u een nieuwe schutting nodig heeft.

Door de betonband onder een hout beton schutting komen houten tuinschermen niet in aanraking met de grond. Er kan dan geen vocht vanuit de grond in het hout trekken wat ervoor zorgt dat het langer meegaat.

Eindeloos veel mogelijkheden

Eindeloos veel mogelijkheden

Een hout beton schutting is uiteraard een combinatie van de materialen hout en beton. Maar hoe dat eruit komt te zien, kunt u voor een groot deel zelf bepalen. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden, waardoor er altijd wel een combinatie tussen zit die bij u past. 

De ‘standaard’ hout betonschutting bestaat uit een basis van beton, dus betonnen schuttingpalen en een lage betonband onder het houten tuinscherm. Hierdoor is er vooral veel hout te zien en dat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Deze hout beton combinatie is het meest populair en past eigenlijk bij elke soort tuin. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een groter beton element in de schutting. Meestal wordt er dan gekozen voor een hoge betonplaat waar een lager tuinscherm op wordt geplaatst. Dit geeft de schutting een stoere uitstraling, omdat het beton echt een zichtbaar onderdeel is van de schutting. De betonplaten hebben vaak ook een motief, bijvoorbeeld een rotsmotief of houtmotief wat de schutting een heel eigen karakter geeft.

En ook in kleur is er veel keuze bij een hout beton schutting en ook dat bepaalt de uitstraling ervan. Kiest u bijvoorbeeld voor antraciet, donkergrijs beton met een hardhouten tuinscherm dan heeft u een mooi kleurencontrast. En ook met een zwart tuinscherm en lichtgrijze betonpalen combineert mooi bij elkaar. Of kies juist voor een rustiger beeld door lichtgrijs beton te combineren met de lichte kleur van een geïmpregneerd grenen tuinscherm.

Weinig onderhoud 

Nog een belangrijk voordeel is dat beton geen onderhoud nodig heeft. En omdat het ervoor zorgt dat het hout niet in contact komt met de grond, heeft ook het tuinscherm eigenlijk geen onderhoud nodig. De kleur van hout vergrijst wel door weersinvloeden, als u dat wilt tegengaan is onderhoud met een beits wel nodig. Of kies voor een tuinscherm van composiet, dat is een combinatie van houtvezel en kunststofvezel. Als u dat combineert met beton heeft u een volledig onderhoudsvrije schutting.

Weet u al of u ook een hout beton schutting wilt? Bekijk ook eens de voorbeelden online om ideeën op te doen en ga voor advies naar een specialist.

Related Articles