You are here: Home » Life Style » 6 voorbeelden van prachtige parasols

6 voorbeelden van prachtige parasols

door Judith

Ben jij op zoek naar een nieuwe parasol? Dan heb je vast al gemerkt dat er heel veel soorten en maten zijn. Je kunt kiezen uit verschillende manieren om de parasol te bedienen. Bovendien zijn er parasollen in allerlei uiteenlopende vormen. Er is dus vrijwel altijd een parasol te vinden die precies voldoet aan jouw eisen. Maar hoe vind je die? Dit zijn 6 voorbeelden van prachtige parasols in uiteenlopende stijlen en vormen.

1. Vierkante houten parasol

Deze prachtige parasols hebben een houten frame. Het houten frame is iets zwaarder dan aluminium, maar is wel mooier. Het geeft de parasols een vriendelijk, landelijk uiterlijk. Op dit terras is gekozen voor een grote vierkante parasol, zodat het hele terras voorzien is van genoeg schaduw. Het lichte doek zorgt ervoor dat het terras toch licht en gezellig blijft. Een vierkante parasol is het gemakkelijkst te gebruiken met een draaisysteem, omdat de hoeken verder naar beneden over de paal komen als de parasol ingeklapt is.

2. Zweefparasol

De zweefparasol wordt ook steeds bekender. Het is een parasol die niet wordt gesteund door een paal in het midden. In plaats daarvan hangt de parasol aan een frame dat ernaast staat. Dit is ideaal voor het terras, want zo heb je geen last van de paal. De wat luxere zweefparasol kan versteld worden in hoogte en kan ook eenvoudig gedraaid worden. Ga je een zweefparasol kopen, dan is dat wel iets waar je rekening mee moet houden. Een zweefparasol heeft een zware voet nodig, dus hij is vaak wat lastiger te verplaatsen. De zweefparasol is een van de hippe tuintrends van 2019.

Zweefparasol

3. Ronde stoffen parasol

Dit type parasol is rond, maar dat is niet het meest opvallend. Het opvallendst is de stof van de parasol. Meestal wordt gekozen voor glad polyester, maar in dit geval bestaat de parasol uit stevige katoenen stof die is afgewerkt met een beschermend laagje. Het geeft de parasol een heel ander uiterlijk dan de strakke polyester modellen. Daardoor past dit type parasol prachtig in de landelijke, retro of vintage stijl.

Ronde stoffen parasol

4. Japanse parasol

De laatste jaren zijn er veel trends uit andere landen overgewaaid. Zo vind je ook steeds vaker de Japanse parasol. Het is een prachtig, felgekleurd model met hele fijne baleinen. De afwerking is subtiel, waardoor het een prachtige parasol is. Japanse parasols zijn erg mooi en decoratief, maar alleen bruikbaar op beschutte plaatsen. Ze zijn meestal niet bestand tegen wind, dus bij windkracht 4 of hoger kun je ze beter niet gebruiken in een open tuin.

Japanse parasol

5. Houten parasol met treksysteem

Deze achthoekige parasol is een vrij standaard model. Het is een parasol die veel gebruikt wordt, maar toch bijzonder is. Bij is voorzien van een losse dekking op het topje van de parasol, waar de wind doorheen kan. Dat maakt de parasol minder vatbaar voor wind en zorgt bovendien voor een fris tochtje onder de parasol. Hij is voorzien van een treksysteem, waarbij je het touw gebruikt om de parasol in- en uit te klappen.

Houten parasol

6. Strandparasol

De strandparasol is de eenvoudigste parasol die er is. Tegelijk is het ook de meest gebruikte parasol. Hoe dat komt? Het is een lichtgewicht modelletje. Bovendien kunnen veel strandparasols ook gedraaid worden, zodat ze ook handig zijn als de zon draait. Ze zijn ideaal voor het maken van een kleine schaduwplek, bijvoorbeeld als je alleen buiten zit. En ook op balkons worden strandparasols veel gebruikt.

Strandparasol

Er zijn parasols te vinden in alle soorten en maten. Het is dus belangrijk dat je op tijd begint met kijken wat de mogelijkheden zijn. Je kunt kiezen uit verschillende systemen, kleuren en vormen. Ook de stof van de parasol is belangrijk, want de ene stof houdt UV-straling veel beter tegen dan de andere. Door dit soort dingen van tevoren goed uit te zoeken, kies jij in een keer de perfecte parasol voor jouw tuin of terras. Check ook deze andere tips om zonnebrand te voorkomen.

Related Articles