You are here: Home » Baby & Kids » Een pop in het toilet!

Een pop in het toilet!

door danny
Een pop in het toilet!

‘Maaaam!’Je kind roept je. Snel loop je in de richting waar het geluid vandaan komt. Het komt vanuit de badkamer. Beteuterd zie je je kind bij de wc staan. Het water staat tot de rand. Wat is er gebeurd? ‘Moest je naar de wc?’ Het kind knikt. ‘En toen? Wat is er gebeurd, waarom staat het water zo hoog?’ Het kind haalt de schouders op, wijst naar de toiletpot en zegt ‘mijn pop!’

Haar pop is in het toilet gevallen. Of misschien dacht je kleine droppie dat de toiletpot een mooie wasbak was, om de haren van de pop eens een goede wasbeurt te geven. Net als  bij de kapper. Hoe dan ook is de pop in het toilet gevallen en doorgespoeld. Mogelijk in combinatie met andere zaken heeft het voor een verstopping van de wc gezorgd. Wat nu?

Niet doortrekken!

Het klinkt logisch, maar dat is het niet: in elk geval niet doortrekken! Er zijn mensen die denken dat als ze doortrekken de verstopping mogelijk wordt opgeheven door de kracht en druk van het water. Dat is niet zo. De kans is groot dat als je doortrekt het water dan over de rand komt en dus de vloer van de wc of badkamer onderloopt.

Met je hand in de pot

Als je durft, kun je met je hand in het gat van de wc voelen, maar de kans dat je daar de pop, dan wel de andere oorzaak van de verstopping voelt zitten is niet erg groot. Waarschijnlijk zit het wat verderop, waar je niet bij kunt met je hand. Als je een ontstoppingsveer in huis hebt of de buurman heeft er toevallig één, dan kun je proberen de verstopping door te steken. Let wel op dat je niet te hard met de veer in de afvoer ramt, want dan kun je de afvoer beschadigen en het probleem dus verergeren.

Mooi experiment voor een kind

Als je verstandig bent, schakel je direct een professional in. Die heeft zo in de gaten wat er aan de hand is. Hij zal mogelijk met een camera kijken waar de verstopping zit en weet dan ook gelijk hoe hij het aan moet pakken. Professionals staan niet te kijken van een pop in de afvoer. Ze komen wel gekkere dingen tegen in hun dagelijkse werk. Mensen spoelen werkelijk van alles door het toilet. Ze begrijpen dat het voor een kind een mooi experiment is: speelgoed in de wc gooien, doortrekken en kijken wat er gebeurt. 

Verstopping snel opgelost

Verstopping snel opgelost

In veel gevallen kunnen verstoppingen van een toilet of afvoer snel en relatief eenvoudig worden opgelost zonder te hoeven breken. Alleen als een afvoerbuis kapot is of er is buiten een verzakking of rioolbreuk, dan moeten er reparatiewerkzaamheden plaatsvinden. In vrijwel alle andere gevallen kan een verstopping door een vakman simpel worden opgeheven. Je kunt dan direct weer van je toilet gebruik maken. Als je je kind een beetje laat meekijken bij de werkzaamheden en je legt het een en ander goed uit, dan beseft het dat het geen goed idee is om poppen door het toilet te spoelen. Weer wat geleerd!

Related Articles