You are here: Home » Lifestyle » De trends in raambekleding

De trends in raambekleding

door Constance

De tijden van saaie vitrage of sombere gordijnen zijn al lang voorbij. Maar wist je dat er wel degelijk trends te bespeuren zijn in raambekleding?

In de jaren 50 en 60 (van de vorige eeuw) hing er altijd vitrage of een valletje voor de ramen. En ’s avonds gingen de overgordijnen dicht, en deze waren dan gemaakt van ribfluweel of dikke gordijnstof.

In de jaren 70 kwamen de lamellen op, net als het rolgordijn en verdween de vitrage en de overgordijnen. In de jaren 90 werd er massaal gekozen voor een romantische look met draperieën in combinatie met koperen gordijnroedes.

Begin van deze eeuw kwamen de kant en klaar gordijnen in de winkels te liggen, net als jaloezieën en rolgordijnen die jezelf op maat kon maken. En is de jaloezie ook weer terug van weggeweest, maar dan wel in verschillende materialen en structuren, zoals bamboe en hout of als plisségordijn.

En sinds een paar jaar is de binnen/buitentrend ook zichtbaar in de raamdecoratie, want shutters geven het ultieme vakantiegevoel en een shutter kan je zowel binnen als buiten je raam of deur laten bevestigen.

 

Jaloezieën

Kies je voor jaloezieën dan is er heel veel mogelijk en is er enorm veel keuze. De hout jaloezie is al een aantal jaren populair, het geeft je huis een mooi strakke design uitstraling. En om je jaloezie een persoonlijk tintje te geven kan je kiezen uit verschillende lamelbreedtes en ladderbandkleuren. Het nadeel van een houten jaloezie is dat deze niet voor de badkamer geschikt is. Het alternatief is dan een pvc jaloezie met houtlook. De houtlook jaloezie is niet alleen goedkoper maar is ook perfect voor in je badkamer.

Datzelfde geldt ook voor de aluminium jaloezie. Ook de aluminium variant is er in heel veel kleuren en is ook nog eens licht in gewicht.

Rolgordijnen

De tijd dat rolgordijnen alleen maar geschikt waren voor de studentenkamer ligt al lang achter ons. Want natuurlijk zijn de standaard rolgordijnen, in alle kleuren en maten, nog steeds te koop. Maar de nieuwe rolgordijnen zijn te koop in mooie linnen  stoffen die een transparant licht doorlaten. En wil je een rolgordijn voor in de slaapkamer dan is een verduisterde variant ideaal. Je raam is overdag mooi aangekleed en ’s avonds is je slaapkamer lekker donker.

Duo rolgordijnen

En als je een twee-in-een oplossing wil, dan zijn de duo rolgordijnen de oplossing. Duo rolgordijnen hebben transparante en verduisterende banen. Je kunt overdag gewoon naar buiten kijken, en ’s avonds verduister je je kamer zodat niemand naar binnen kan kijken.

Heb je een standaard maat raam of deur dan zijn er kant en klare jaloezieën en rolgordijnen te koop (in vele maten) maar heb je een bijzonder model raam, zoals een draai-kiepraam of een schuin dakraam of geen standaard maat raam dan kan je alle raambekleding op maat laten maken.

Bij Veneta.com kan je gratis een meetafspraak maken en zie je tegen de montage op, kan je alles laten monteren. En heb je toch zelf verkeerd gemeten? Dan krijg je, ook gratis, een nieuw gordijn. En kan je van alle stoffen kleurstalen opvragen zodat je thuis, op je gemak, kan kijken of de kleur goed past bij je bank of fauteuil.

Related Articles