You are here: Home » Hobby » Diamond Painting; deze hobby zorgt voor rust en ontspanning

Diamond Painting; deze hobby zorgt voor rust en ontspanning

door Marieke
Diamond Painting

Ben jij bekend met Diamond Painting? Diamond Painting is een relatief nieuwe hobby die voor velen voor de nodige rust en ontspanning zorgt. Wat het precies is, en waarom het zo goed is voor de ontspanning, lees je in dit artikel.

Wat is Diamond Painting?

Maar wat is Diamond Painting precies? Diamond Painting is eigenlijk schilderen met diamantjes op een canvasdoek. Eigenlijk heeft het meer weg van borduren, maar dan zonder naald en draad, maar met een pen en diamantjes. Het is te vergelijken met bijvoorbeeld Ministeck.

Op internet kun je prachtige pakketten vinden, die je op een eenvoudige manier kunt bestellen. In een pakket zit doorgaans alles wat je nodig hebt om te starten met Diamond Painting. Je hoef dus niet van alles aan te schaffen om te kunnen beginnen, terwijl je nog niet eens weet of je het als dan niet leuk vindt. Een pakket is vaak verkrijgbaar in diverse maten, het kleinste formaat is het goedkoopste en hoe groter het formaat, hoe duurder het wordt.

Heb je het nog nooit gedaan, kies dan in eerste instantie voor een kleiner formaat, hiermee creëer je al een leuk resultaat, zonder dat je er te veel geld aan uitgeeft. Als je het wat vindt, kun je je tweede project altijd nog in een groter formaat bestellen. Het is namelijk wel zo dat hoe groter het canvas is, hoe meer diamantjes je moet gebruiken, hoe mooier en gedetailleerder het resultaat zal zijn.

Diamond Painting kopen? Dit heb je nodig!

Lijkt het jou ook wel wat en wil je een Diamond Painting kopen? Zoek eens op internet bij een Diamond Painting winkel en kies er één die jij het mooist vindt. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende afbeeldingen. Een veel gekozen canvas is de Diamond Painting Uil en de Diamond Painting Olifant. Maar ook zijn er landschappen, bloemen, andere dieren, stillevens etc. verkrijgbaar. Als je een pakket bestelt, zit er alles in wat je nodig hebt, namelijk;

  • Zelfklevend canvasdoek met een patroon
  • Bijhorende gekleurde facetgeslepen steentjes
  • Pennetje waarmee je de diamantjes kunt pakken en op je doek kunt plaatsen
  • Pincet; voor als een diamantje niet helemaal goed op de juiste plek is terechtgekomen
  • Wax; hierin druk je je pennetje, er komt dan wax in het gaatje waardoor de diamantjes aan het pennetje blijven plakken.
  • Schudbakje; om je diamantjes in te leggen.

Als je een pakket hebt ontvangen, controleer wel goed of alles er in zit, ook alle gekleurde diamantjes.

Diamond Painting eigen foto

Hoe werkt het verder?

Op het canvasdoek staan allemaal vierkantjes met daarin een letter, nummer of andere teken. Elke letter, nummer of teken correspondeert met een kleur(nummer) diamant. Op het canvasdoek zit een soort lijmlaagje. De diamantje plak je hierop. Haal het bovenste beschermlaagje een klein stukje van het canvas af. Trek het steeds stukje bij beetje los. Als het in één keer van het doek afhaalt, blijft je mouw of hand aan het doek plakken en hierdoor kan de lijmlaag op een gegeven moment niet meer goed plakken.

Kies een kleur. Giet de diamantjes van de juiste kleur in het schudbakje. Pak je pennetje en stop dit eerst in de wax zodat er wax aan je pennetje zit. Pak met het pennetje een diamantje uit het schudbakje en breng deze over op het vierkantje in de juiste letter, nummer of teken op het canvasdoek. Ga zo door tot het doek helemaal bedekt is met diamantjes en ziedaar het prachtige resultaat.

Diamond Painting met eigen foto

Diamond Painting met eigen foto is ook mogelijk. Bij veel winkels waar je een Diamond Painting pakket kunt aanschaffen, kun je ook een eigen kwalitatief goede foto insturen. De foto wordt dan omgezet in een canvas en zo kun je je eigen Diamond Painting eigen foto maken. Hoe groter je het canvas laat worden, hoe gedetailleerder het is. Op deze manier heb je eens iets heel anders en origineels aan de muur hangen, in plaats van een gewone foto. En het is nog leuk om te ontspannen door iets te maken wat helemaal van jezelf is.

Kun jij wel wat ontspanning gebruiken?

Het is goed om zo af en toe wat tijd voor jezelf te nemen en te doen wat ontspant en wat jij leukt vindt. Als je aan de slag gaat met Diamond Painting, kun je urenlang bezig zijn, terwijl jij je hoofd helemaal leeg maakt. Even helemaal nergens aan denken. Bovendien heb je na verloop van tijd een prachtig kunstwerk in handen die jij in je huis kunt ophangen.

Doordat je helemaal op kunt gaan in het maken van je kunstwerk, zorgt dat ervoor dat je helemaal nergens meer aan denkt. Daarom helpt Diamond Painting goed tegen stress, angsten, maar ook als je Autisme, ADHD of HSP hebt.

Is Diamond Painting wat voor jou?

Related Articles