You are here: Home » Reizen » Dit zijn de 6 mooiste plekken van Marokko

Dit zijn de 6 mooiste plekken van Marokko

door Jaro
marokkaanse muziekant

De mooiste plekken van Marokko liggen verspreid over het Afrikaanse land. Marokko wordt steeds populairder als vakantiebestemming onder de Nederlanders. Er gaan tegenwoordig directe vluchten van Nederland naar steden als Marrakesh en Casablanca. Dit zorgt ervoor dat meer Nederlanders kiezen voor een vakantie naar het unieke Marokko.

Mooiste plekken van Marokko

De Sahara, de prachtige kust en de unieke steden. Zoveel mooie plekken in Marokko! Waar liggen de mooiste plekken van Marokko? Wij hebben een top 6 samengesteld!

#1. Chefchaouen

Het kleine Chefchauoen is niet zo bekend, maar behoort zeker tot de mooiste steden van Marokko. De inwoners van dit typerende stadje verven hun huizen azuurblauw. Dit begon allemaal in de 15eeeuw. De joden vluchtten tijdens de Spaanse Inquisitie en kwam uit in Chefchaouen. Blauw staat in het jodendom voor onder andere goddelijkheid. De huidige bewoners hebben deze traditie in stand gehouden en dit dorp is dus compleet blauw. Je kunt in dit stadje verder leuk winkelen. Met name handgemaakte producten van wol, sieraden én stenen potten worden hier veel verkocht. Geitenkaas en rode wijn is een echte delicatesse in dit stadje, dus die moet je zeker proeven wanneer je Chefchaouen bezoekt!

#2. Essaouira

Essaouira wordt door veel mensen gezien als één van de mooiste badplaatsen van Marokko, zo niet dé mooiste badplaats van Marokko. In dit typische vissersstadje heerst een romantische en relaxte sfeer. Je kunt hier heerlijke vis eten, de architectuur is erg indrukwekkend en het stadje heeft uiteraard een eigen stadsstrand waar in de zomer vaak surfers te vinden zijn. Kortom, voor ieder wat wils!

#3. Taghazout

De mooiste stranden van Marokko vind je in het Zuiden van het land. Het dorpje Taghazout is erg populair onder jongvolwassenen en surfers. De golven zijn hier hoog, het weer is er het hele jaar erg aangenaam en het massatoerisme valt reuze mee. Ook kun je vanaf dit stadje uitstapjes maken naar bezienswaardigheden in het binnenland. Paradise Valley is een van die bezienswaardigheden. Deze vallei is onwaarschijnlijk mooi en hier kun je heerlijk zwemmen. Het duurt ongeveer een uurtje met de taxi voordat je aankomt op deze magische plek.

#4. De Sahara

De Sahara mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst met mooiste plekken van Marokko. In deze unieke woestijn is veel te doen en kijk je je ogen uit. Je kunt de Sahara verkennen per taxi, maar ook per kameel. Er bevinden zich verschillende tentenkampen in deze woestijn waar je kunt overnachten. Veel van deze tenten zijn van de nodige luxe voorzien, zodat je heerlijk kunt genieten van al het moois om je heen. Je zult er verwend worden met ’s werelds mooiste sterrenhemel en het gevoel van stilte is iets wat iedereen eens zou moeten ervaren.

de sahara in marokko

#5. Casablanca

In het Noorden van Marokko bevindt zich de stad Casablanca. Veel mensen vinden Casablanca zelf niet zo bijzonder, de stad is immers erg westers ingesteld. Het voelt meer alsof je door Europa loopt, maar toch zijn er een paar noemenswaardige hotspots te vinden. Neem bijvoorbeeld de Hassan II Moskee. Dit indrukwekkende bouwwerk ligt letterlijk in de zee en deze moskee behoort tot de 7 grootste moskeeën ter wereld. Er is binnen plek voor 25.000 mensen om te bidden en buiten kunnen nog eens 85.000 moslims hun gebed doen. Ook in de omgeving van deze moskee kun je gezellig rondlopen.

#6. Aït-Ben-Haddou

Dit pittoreske dorpje werd vooral bekend door de serie ‘Game of Thrones’. Er zijn hier namelijk scenes voor deze razend populaire serie opgenomen. De prachtige kasba’s op de rotachtige heuvels zorgen voor een prachtig aanzicht. Alles is roodkleurig en van veraf is het dorp bijna niet te zien. Je kunt dit dorp binnen een paar uur bereiken vanaf Marrakesh met de bus of taxi. We raden je aan om dit dorp niet op een warme dag te bezoeken. Hier is het dan namelijk echt heel warm en veel winkeltjes zullen dicht zijn.

Zo, dit waren de mooiste plekken van Marokko! Wat is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles