You are here: Home » Reizen » Stedentrip Lissabon: dit zijn de mooiste plekjes die je beslist moet zien!

Stedentrip Lissabon: dit zijn de mooiste plekjes die je beslist moet zien!

door Jaro
stedentrip Lissabon

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een populaire citytrip bestemming onder de Nederlanders. Het is er vrijwel het hele jaar door lekker weer, de stad staat vol met historische gebouwen en de Portugese cultuur is ook erg aangenaam. Welke plekken moet je beslist zien tijdens een stedentrip Lissabon? Wij hebben de mooiste plekken van Lissabon op een rijtje gezet!

Stedentrip Lissabon

Een stedentrip Lissabon is een goede keuze wanneer je eens een paar dagen vrij hebt en een stad wilt bezoeken. Steden als Parijs, Barcelona, Rome en andere Europese steden heb je waarschijnlijk weleens gezien. Lissabon is op dat gebied een echte underdog. Wat maakt de Portugese hoofdstad nu zo speciaal? En welke plekken moet je beslist zien? Dat lees je in dit artikel!

1 De wijk Alfama

Alfama staat bovenaan de lijst van leukste wijken van Lissabon. Dit is van oudsher een echte arbeiderswijk. Pal in het oude centrum van de stad. De huizen zijn er pastelgekleurd en de wijk staat vol met gezellige cafés en restaurants. Je kunt er genieten van traditionele maaltijden en typisch Portugese livemuziek. Een echte must wanneer je de Portugese cultuur wilt leren kennen!

2 Tram 28

Tram 28 komt letterlijk in elke top 10 bezienswaardigheden van Lissabon terug. Deze historische tram is de meest bekende tram van de stad. De tram brengt je door de hele stad en is dus ideaal om een beeld te krijgen van alle mooie plekken. In het hoogseizoen is deze tram erg drukbezocht dus wees voorbereid. Je moet in dat geval waarschijnlijk staan.

3 Torre de Belém

Een van de mooiste plekken van Lissabon is Torre de Belém. Deze historische verdedigingstoren ligt middenin de wijk Belém. Ideaal om te combineren met een romantische wandeling door deze prachtige wijk. Bezoek ook zeker het Mosteiro dos Jèronimos, een eeuwenoud klooster.

4 De Kathedraal van Lissabon

Elke noemenswaardige stad heeft een Kathedraal, zo ook Lissabon. De Kathedraal van Lissabon behoort tot de populairste bezienswaardigheden van Lissabon en dat is niet voor niets. De kerk is een kleine duizend jaar oud en is tevens een van de grootste kerken van de stad. In het verleden is de kerk meerdere malen gerestaureerd, vanwege de aardbevingen. Dit geeft de kerk juist echter een uniek aanzicht met de vele stijlen die door elkaar lopen.

5 De Taag

Lissabon ligt niet aan de kust, maar dwars door de stad loopt de indrukwekkende rivier de Taag. Je kunt op bepaalde plekken met je voetjes in het water en langs de rivier vind je allerlei leuke chillspots en restaurantjes. Ook mag je de beroemde rode brug natuurlijk niet overslaan en het imponerende standbeeld van Jesus Christus.

6 Fado-museum

Naast al dat genieten, moet er natuurlijk ook wat cultuur gesnoven worden. Waar kan dit anders dan in het Fado-museum, een van de mooiste musea van Lissabon. Fado is als het ware het Portugese levenslied en er is geen Portugees die het niet kent. In het museum hangen werken van verschillende Portugese artiesten die Fado op hun eigen manier vertellen. Hier kom je te weten waarom Fado zo belangrijk is voor de Portugesen.

Overige tips

En andere tips voor Lissabon? Het internet staat er werkelijk vol mee. Met Lissabon tips, maar ook vooral met Lissabon stedentrip ervaringen. Het is natuurlijk het leukst om van anderen plekjes aangeraden te krijgen. Kortom, deze stad is werkelijk waar magisch en je zult beslist geen spijt van je citytrip krijgen!

Related Articles