You are here: Home » Lifestyle » De gids van een Nederlander voor het inpakken voor een vakantie

De gids van een Nederlander voor het inpakken voor een vakantie

door danny
De-gids-van-een-Nederlander-voor-het-inpakken-voor-een-vakantie

De zomer is officieel begonnen, wat betekent dat het weer tijd is om na te denken over je zomervakantie: wanneer, met wie en hoelang ga je weg en waar ga je heen? Als je dit allemaal besloten hebt en je reis bijna voor de deur staat, blijft er nog maar één ding over om te doen, en dat is natuurlijk je koffer inpakken. Ben jij hier inmiddels een expert in, of kan je juist nog wel wat hulp gebruiken? Waar je ook heengaat en of het hier nu juist heel koud of heel warm is, lees snel verder en ontdek 5 handige tips voor het inpakken voor een vakantie die iedere Nederlander goed kan gebruiken! Zo kom je altijd uitgerust aan op je nieuwe tijdelijke bestemming, en bespaar je tijdens het voorbereiden voor je trip veel tijd, die je bijvoorbeeld kan gebruiken om een manier te vinden om extra voordelig een hotel te boeken. Ben je bijvoorbeeld van plan om op vakantie te gaan in eigen land? Bespaar op je accommodatie met een Fletcher kortingscode en geniet van spectaculaire prijzen!  

    1. Maak gebruik van de extra’s van het hotel

Lees je voor vertrek goed in over de faciliteiten en extra’s die je hotel, hostel, camping of vakantiepark aanbiedt, zodat je nooit te veel spullen meeneemt. Veel accommodaties, waaronder natuurlijk Fletcher Hotels, bieden namelijk verschillende maten handdoeken, shampoo en douchegel aan waar je onbeperkt gebruik van kan maken. Op deze manier bespaar je veel ruimte in je koffer en houd je plek over om op je vakantiebestemming leuke souvenirs en andere hebbedingetjes te kopen als herinnering aan je geweldige reis. En heb je nu gelezen dat je hotel over een zwembad of sauna beschikt of dat je in de buurt geweldig kunt wandelen? Speel hier dan slim op in en stop ook een zwemoutfit of paar comfortabele wandelschoenen in je koffer.

    2. Denk eerst aan de onmisbare items

Het kan natuurlijk gebeuren dat je vergeet om een kam, je tandenborstel, voldoende sokken of je bikini of zwembroek mee te nemen, maar dit soort items kun je gelukkig altijd en overal opnieuw aanschaffen. Als we het hebben over je identiteitskaart, paspoort, pinpas of medicijnen is dit echter een ander verhaal. Zorg er daarom voor dat je eerst deze onmisbare bezittingen bij elkaar raapt en klaarlegt voordat je overgaat op het inpakken van cosmetica en kleding. En controleer natuurlijk ook vlak voor vertrek of je niets belangrijks mist!

    3. Controleer de weersverwachtingen

Hoe voor de hand liggend het ook klinkt, het is altijd een goed idee om vlak voordat je op reis vertrekt de weersverwachtingen te controleren. Gaat het bijvoorbeeld veel regenen, of komt er een onverwachte sneeuwstorm of hittegolf aan? Ga goed voorbereid op reis en stop dan alvast een paraplu, een regencape, warme muts of dikke handschoenen, of juist een zonnebril en zonnebrand in je koffer. Zo vermijd je onnodige aankopen op je bestemming.

   4. Plan je outfits

Plan-je-outfits

Het is misschien net iets meer werk van tevoren, maar op deze manier houd je extra ruimte over in je koffer en bespaar je veel tijd tijdens je vakantie: plan je outfits thuis! Door goed na te denken over welke kledingstukken je meeneemt en hoe je deze met elkaar kunt combineren, hoef je dit niet meer te doen op je bestemming zelf. Zo word je wakker, pak je je van tevoren bedachte setje en geniet je des te meer van die welverdiende reis: nooit meer keuzestress dus! Als je nu even door de bomen het bos niet meer ziet, kun je overigens altijd alles wat je van plan bent om in te pakken uitstallen op je bed of op de grond. Zo zie je in een oogopslag wat voor en hoeveel items je precies meeneemt, en of er nog iets mist of juist overbodig is.

   5. Liever accessoires

Een handige tip om tijdens elke gelegenheid goed voor de dag te komen is om niet te veel kleding mee te nemen om steeds maar weer nieuwe outfits te creëren, maar juist te gaan voor leuke accessoires. Combineer dat T-shirt wat je al eerder hebt gedragen nu eens met een in het oog springend paar oorbellen, steek je haar eens op in plaats van het los te dragen en draag een opvallende kleur op je lippen, en je hebt in een handomdraai een compleet nieuwe look!

Related Articles