You are here: Home » Beauty » Het maken van een neutrale make-up look

Het maken van een neutrale make-up look

door danny
Het maken van een neutrale make-up look

Als je wil beginnen met het dragen van make-up, is de kans groot dat je wil gaan voor een look die niet meteen te ‘heftig’ is. Of omdat je het gewoon simpel wil houden voor op bijvoorbeeld werk of school. De een draagt het om zelfverzekerder te zijn, terwijl de ander het gewoon leuk vindt om op te doen. Zo’n neutrale look is gelukkig ook prima te doen! Met een paar simpele stappen kun je een neutrale make-up look creëren en zie je toch dat je make-up draagt.

Neutrale kleuren

Dat je geen gebruik kan maken van bijvoorbeeld oogschaduw, is zeker niet waar! Je kan ervoor kiezen om een lichte ooglook te maken door te kiezen voor lichte en neutrale tinten die bij jouw ogen en huid passen. Bruinachtige kleuren staan eigenlijk altijd wel goed en naast dat je ziet dat je het wel draagt, valt het niet enorm erg op. Dat maakt die kleuren dus juist geschikt. Ook kun je kiezen voor een simpele kleur die goed bij jouw oogkleur past. Oranje past bijvoorbeeld goed bij blauwe ogen. Verwerk het er op een subtiele manier in en je hebt een prachtige ooglook.

Naast je oogschaduw, wil je waarschijnlijk ook wat andere dingen dragen. Denk aan mascara of eyeliner. Dan kan prima! Zorg ervoor dat je niet te vaak met het mascaraborsteltje over de wimpers gaat, maar dat er een dun laagje achter blijft. Maak met een zwarte eyeliner een dun lijntje boven de wimperrand en voeg eventueel een wing toe. Klaar is kees!

Een zachte lipgloss

Een zachte lipgloss

De kans is groot dat je geen zin hebt om een lipstick te dragen als je voor een neutrale look gaat. In dat geval is een simpele lipgloss de oplossing. Dit zorgt voor een zachte glans. Je kunt lipgloss halen die een subtiele kleur hebben, maar ook een transparante lipgloss staat erg mooi. Let wel op, want sommige lipgloss kan nogal plakkerig zijn. Dit is dan niet heel prettig om de hele dag te dragen. Kijk dus goed welke je kiest.

Het gezicht

Je wil natuurlijk ook wat dragen op het gezicht. Dit is vaak lastig, want je wil niet dat jouw gezicht bijvoorbeeld oranje wordt en het moet niet zo zijn dat het er gek uit ziet. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen concealer te gebruiken. Ook bronzer en highlighter kun je prima gebruiken, zo lang je maar wel let op dat je er niet te veel van aanbrengt. Een klein beetje zorgt namelijk al voor een groot verschil.

Related Articles