You are here: Home » Beauty » Hoe verzorg je je handen, voeten en je nagels?

Hoe verzorg je je handen, voeten en je nagels?

door Constance

We willen allemaal mooie én verzorgde nagels en dat geldt niet alleen voor je handen maar ook voor je voeten. Zeker met de zomer in het vooruitzicht waarbij de (teen)slipper en open schoentjes hoogtij vieren. En verder zijn er ook op nagelgebied trends te bespeuren.

Je handen

Mooie lange nagels ‘verlengen’ je vingers maar niet iedereen heeft deze van nature. Maar je kan de natuur een handje helpen en wel op verschillende manieren. Wist je dat je nagels in de zomer sneller groeien, door de hulp van de zon, dan in de winter. Maar de zon schijnt niet continue in Nederland.

Heb je last van broze nagels dan kan je een nagelverharder gebruiken, je nagels groeien niet sneller maar ze breken wel minder snel. Of je kan supplementen met vitamine B2, speciaal voor  je huid, haar en nagels, gaan gebruiken. Verder zit vitamine B2 ook in eieren, noten, melk, groente, fruit en vlees.

Een andere mogelijkheid zijn kunstnagels en deze zijn er in vele soorten; je kan nepnagels opplakken met speciale nagellijm of -stickers. Het voordeel is dat je deze gemakkelijk aanbrengt, dus ideaal voor een avondje uit of een sollicitatiegesprek, maar het nadeel is dat ze niet heel lang blijven zitten. Want je kan deze opplaknagels heel gemakkelijk verliezen als je lijm of sticker niet goed hebt aangebracht.

Wil je een permanente oplossing dan zijn acryl- of gelnagels de oplossing. Het voordeel is dat je 4 tot 5 weken mooie lange nagels hebt, maar je moet elke keer terug naar je nagelstyliste om deze te laten opvullen en bijwerken. En zodra de acryl- of gellaag verwijderd wordt zijn je eigen nagels vaak broos en zacht.

Nailart

Het ‘versieren’ van je nagels (op handen en/of voeten) is steeds meer een kunst op zich geworden. Kies je voor je nagellak die lang moet blijven zitten dan kan je gellak laten aanbrengen door een nagelstyliste. Het voordeel is dat gellak minimaal 2 weken blijft zitten (op je handen), maar het nadeel is dat je voor het aanbrengen en verwijderen weer naar de nagelstyliste moet.

Maar er is ook gelnagellak te koop die jezelf kan aanbrengen én verwijderen. En deze nagellak blijft gemiddeld 7 tot 10 dagen zitten. Je kan kiezen uit heel veel verschillende kleuren en prijzen.

Wil je je nagels versieren maar vind je nagels lakken een lastige klus? Dan zijn er handige nagelstickers die je eenvoudig op je nagels kunt plakken. Je kunt kiezen voor nagellakstickers waardoor het lijkt alsof je je nagels hebt gelakt. En een andere mogelijkheid zijn stickers met grappige teksten, symbolen of afbeeldingen. En deze stickers zijn natuurlijk ook heel leuk op je teennagels.

Je voeten

De nagels van je voeten mag je, zeker in de lente en de zomer, niet vergeten. Want verzorgde voeten zijn je visitekaartje in open schoenen en slippers.

Heb je geen mooie teennagels? En komt dat doordat je last hebt van kalknagels of ze zijn gewoon onregelmatig en kort? Laat dan een laagje gel op je teennagels zetten en je kalknagels verdwijnen als sneeuw voor de zon. En wist je dat je je teennagels ook met gel kan laten verlengen.

We weten allemaal dat het lakken van teennagels een heel secuur werkje is. Maar lukt het je niet om dit zelf te doen? Laat dan, bij je pedicure of nagelstyliste, gel-nagellak aanbrengen. En dan ben je voor 5 tot 6 weken klaar want je teennagels groeien minder snel dan de nagels van je handen.

Als je regelmatig naar de pedicure gaat, dan zorgt deze ervoor dat teveel eelt, kloofjes in je hielen en likdoorns verwijdert worden en wegblijven. Natuurlijk moet je zelf thuis je voeten blijven verzorgen.

Je kan je nagelriemen soepel houden met behulp van nagelriem olie, en deze kan je natuurlijk ook voor je handen gebruiken. Maar handcrème is niet geschikt voor je voeten. Kies om je voeten te verwennen, speciale voetproducten. Denk dan aan crème die hielkloven en harde huid tegengaat. Maar ook regelmatig een voetenbruisbad doet wonderen voor je vermoeide en overbelaste voeten.

We weten allemaal dat lopen op hoge hakken niet goed voor je voeten is. Je kan last krijgen van blaren of van de bal van je voorvoet. Een blarenpleister in je tas of portemonnee is altijd handig, en een speciaal inlegzooltje voor in je pumps geeft gelijk verlichting.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk op lifestylelady.nl voor nog veel meer leuke nieuwtjes!

Related Articles