You are here: Home » Business » Kantoor aan huis inrichten: zo pak je dat aan

Kantoor aan huis inrichten: zo pak je dat aan

door danny
Kantoor aan huis inrichten zo pak je dat aan

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vanuit huis te werken. Als je zelfstandig ondernemer bent, is het nog aantrekkelijker om jouw kantoor in of naast de woning te vestigen. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een kantoor aan huis gaat inrichten? Wij hebben een aantal goede tips op een rij gezet.

Aparte ruimte aan huis of in de tuin

Denk goed na over de locatie van jouw thuiskantoor. Als je slechts een aantal dagen per week thuis werkt, is een kleine kamer of een plekje op zolder al voldoende. Werk je fulltime vanuit je eigen woning? Dan kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een aparte ruimte. Denk aan een aanbouw of een kantoor in de tuin. Als ondernemer kun je hier een zakelijke lening voor aanvragen. Zo kun je direct starten met een goede basis, namelijk een professionele werkplek aan huis.

Ergonomische werkplek

Als je lange dagen maakt achter de computer of met je neus in de boeken, is ergonomisch meubilair van groot belang. Schaf een bureaustoel aan waar je comfortabel en in de juiste houding op kunt zitten. Werk daarnaast aan een verstelbaar bureau om de hoogte helemaal naar wens aan te kunnen passen. Op deze manier kun je lichamelijke klachten zoals nek- en rugpijn voorkomen.

Extra zitje in het kantoor

Komen er soms klanten over de vloer voor een meeting? Of spreek je wel eens af met een andere ondernemer om te brainstormen? Dan is het handig om een extra zitje in de kantoorruimte te creëren. Hier kun je een mooie eettafel of een hoge bartafel voor gebruiken. Ook voor de werkflow is het fijn om af en toe te wisselen van plek. Is een aparte kantoorruimte geen optie voor jou? Schaf dan een extra grote eettafel aan die je daarnaast kunt inzetten als werkplek. Kijk eens op huus.nl voor een mooi aanbod aan verschillende soorten tafels.

Huiselijke omgeving

Huiselijke omgeving

Voeg ook meubels en accessoires toe die bijdragen aan een huiselijke sfeer. Een aangenamer sfeer vermindert stress en verhoogt de productiviteit. Dus waarom zou je niet kiezen voor trendy velvet stoelen in plaats van saaie kantoorstoelen aan de vergadertafel?

Opbergruimte en goed overzicht

Uiteraard is het belangrijk om jouw kantoor netjes en overzichtelijke te houden. Of je nou een aparte werkruimte hebt in de tuin of gewoon aan de eettafel zit met een laptop. Zorg ervoor dat er voldoende opbergruimte is en werk met handige systemen.

Related Articles