You are here: Home » Wonen » Daarom wil je een zonnescherm kopen

Daarom wil je een zonnescherm kopen

door danny
Daarom wil je een zonnescherm kopen

Is het nodig om een zonnescherm te installeren als er toch maar enkele weken zon is in het jaar? Misschien is een parasol al voldoende? Als je een mooi tuintje hebt, dan wil je daar uiteraard zoveel mogelijk van genieten. Weet je niet precies waarom je een zonnescherm zou kopen? Op deze pagina lees je precies wat mogelijk is en hoe je meer geniet van het buitenleven met een zonnescherm.

Waarom zou je een zonnescherm kopen?

Er zijn ongeveer 52 zondagen in het jaar, het maakt voor de kalender niet uit of het regent of de zon schijnt. In 2021 werden er 98 warme dagen gemeten, dit zijn dagen waar het kwik tot 20 graden of meer stijgt. Het aantal ‘zomerse’ dagen lag lager met 20 dagen, in 2021 en er was slechts 1 tropische dag. In 2020 was het overigens heter, dat was het warmste jaar sinds 1901.

Toch hoeft de zon niet fel te schijnen om te genieten van een zonnescherm. Bij lichte bewolking biedt het nog steeds gezelligheid en sfeer. Het voordeel van een zonnescherm kopen ten opzichte van een vaste overkapping is de keuze die je hebt om het scherm te openen of sluiten wanneer je dit wilt. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat je natuurlijk niet de hele dag met de koordjes van het zonnescherm in de weer wilt zijn. Gelukkig is er ook een manier om dit werk uit te besteden.

Meer mogelijk met een elektrisch zonnescherm

Meer mogelijk met een elektrisch zonnescherm

Hoewel 2021 niet bepaald een heet jaar was, scheen de zon vaker dan gemiddeld. Niet in de zomer maar juist in de andere jaargetijden kwam de zon vaker tevoorschijn dan normaal. In plaats van zonwering voor enkele weken in de zomer kun je een zonnescherm eigenlijk het hele jaar door gebruiken. Het is met name de bediening die mensen tegenhoudt om te profiteren van dat mooie scherm aan de gevel. Door het systeem te automatiseren leg je de drempel direct een stuk lager.

Een elektrisch zonnescherm is niets anders dan een standaard zonnescherm waarbij het mechanische gedeelte is voorzien van een speciale motor. Er zijn diverse opties mogelijk, het is bijvoorbeeld van belang dat de motor afgestemd wordt op het formaat en gewicht van het scherm. Het systeem van Somfy is universeel inzetbaar. Dit betekent dat ze oplossingen maken die werken met meerdere merken zonwering. Leer meer over Somfy en alle producten die ze bieden op het gebied van zonneschermen op hun website.

Slimmer genieten van de zon

Blootstelling aan de zon verhoogt de kans op een aantal ernstige aandoeningen. Te weinig zonlicht is ook niet goed voor onze gezondheid. Balans is dus het kernwoord, met elektrische zonneschermen kies je zelf voor zonlicht, schaduw of gewoon gezelligheid in de avonduren. Let er wel op dat het scherm wordt ingeklapt als het gaat waaien, doorweekt met regen is ook niet bevorderlijk voor de kwaliteit. Je hoeft dit gelukkig niet zelf te regelen want met een licht- of windsensor zal het systeem automatisch openen of sluiten. Zo geniet je op een slimme manier van al het moois dat het weer te bieden heeft.

Related Articles