You are here: Home » Wonen » Tips voor het kiezen van een slotenmaker voor uw huis

Tips voor het kiezen van een slotenmaker voor uw huis

door danny
Tips voor het kiezen van een slotenmaker voor uw huis

Problemen met sloten

Er is niks vervelender dan u zelf buitensluiten. Helaas kan het gebeuren dat u de huissleutels binnen laat liggen of, erger nog, dat de sleutel afbreekt in de deur. U moet uw deurslot vervangen en hebt daarvoor een slotenmaker nodig, maar waar vindt u die.

Reputatie

Helaas hebben slotenmakers een nogal slechte reputatie. Veel mensen associëren slotenmakers met een slechte service en woekerprijzen. Er zijn een paar slotenmakers waarbij dit het geval is, maar de meeste, zoals slotenmaker Hasselt proberen voornamelijk een zo goed mogelijke service te bieden en u te helpen bij een slot laten plaatsen. Om u te helpen de juiste keuze te maken hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

TIPS VOOR HET VINDEN VAN EEN GOEDE SLOTENMAKER

Tip 1. Ga direct op zoek

Het bespaart u heel wat kopzorgen als u al weet wie u gaat bellen voordat het echt nodig is, en u snel hulp nodig heeft. Ga direct nadat u in een wijk gaat wonen op zoek naar een professionele slotenmaker die u kan helpen. Niet alleen in geval van nood maar ook bij advies voor uw inbraakbeveiliging en inbraakpreventie. En mocht u in een ouder huis gaan wonen dan kunnen ze u meteen helpen bij het slot beslag vervangen, cilinderslot vervangen, uw deur en raambeveiliging, en het plaatsen van een inbraakbeveiliging deurstrip.

Tip 2. 24-uurs service

Het moment dat u uw sleutels vergeet of ze afbreken in het slot gebeurt waarschijnlijk op het meest onhandige moment en op het meest vervelende tijdstip. Ga daarom op zoek naar een bedrijf dat niet alleen van 9 tot 5 open is. U wilt 24-uur per dag in staat zijn om uw huis te betreden.

Tip 3. Vraag vrienden om aanbevelingen

Niks is zo handig als het horen van ervaringen van anderen. Vraag daarom aan uw vrienden waar ze naartoe gaan voor hun deur en raambeveiliging, en wie ze helpt bij het slot laten plaatsen. Uw vrienden kunnen u vast al een heel eind op weg helpen bij het maken van deze keuze.

Tip 4. Onderzoek uw opties

Ga niet alleen uit van de aanbeveling van één vriend, maar onderzoek uw mogelijkheden. Wat namelijk werkt voor één iemand hoeft niet direct ook voor u te werken. Want hoe zit het bijvoorbeeld met de garantie, de prijs en het advies? Vraag meerdere mensen om advies en maak ook gebruik van het internet. Tegenwoordig is het heel simpel om op internet reviews te vinden over bedrijven. Bekijk of de opties die u op het oog heeft online ook goed staan aangeschreven.

Tip 5. Zoek naar multi-service slotenmakers

Uiteraard wilt u gebruikmaken van een slotenmaker die u komt helpen in geval van nood. Maar zoals we eerder al hebben besproken is het handig dat je hier ook terecht kunt met andere vragen. Je wil het liefst samenwerken met een bedrijf die ook advies kan geven over deur en raambeveiliging of die een cilinderslot vervangen als het nodig is.  Bovendien wil je hiervoor de beste prijs en garantie.

Tip 6. Keurmerken

Probeer er achter te komen of de slotenmaker aangesloten is bij een bepaald keurmerk en of ze gebruikmaken van erkende sloten zoals ASSA ABLOY.

Tip 7. Vertrouw op je gevoel

Er is niks mis met jouw gevoel. Als je het idee hebt dat een bedrijf en jij een ‘match’ zijn dan is dit meestal een goed teken. 

Tip 8. Vergelijk prijzen

Als u al een paar bedrijven op het oog heeft kunt u de prijzen gaan vergelijken. Dit is uiteraard niet handig als u snel een slot moet laten vervangen. Maar als het gaat om grotere klussen zoals het aanpakken van uw complete deur en raambeveiliging. Dan loont het zeker de moeite om prijzen te vergelijken.

Als u eenmaal een slotenmaker hebt gevonden zorg dan dat u het telefoonnummer altijd bij de hand heeft. Zeker als u buitengesloten wordt is dat heel handig.

Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

Inbraakbeveiliging en inbraakpreventie

We willen er nogmaals op hameren dat een slotenmaker er niet alleen is om je slot te maken in geval van nood. Ze kunnen u ook helpen bij het beveiligen van uw huis en het geven van tips op het gebied van inbraakbeveiliging en inbraakpreventie.

Inbraak komt helaas nog regelmatig voor en als u niet voorbereid bent is de kans groot dat u er op een bepaald moment slachtoffer van wordt. Om te voorkomen dat u dit overkomt kunt u in overleg met uw slotenmaker kijken wat de opties zijn. Een goede slotenmaker kan u advies geven over nieuwe sloten, alarmsystemen, camera’s en praktische algemene tips. Hierbij alvast een paar tips om u op weg te helpen.

INBRAAKPREVENTIE TIPS

  • Controleer uw sloten regelmatig op slijtage. Indien nodig kunt u het slot beslag vervangen, een inbraakbeveiliging deurstrip plaatsen, of het cilinderslot vervangen.
  • Sluit deuren en ramen. Leg de sleutels bovendien op een andere plek.
  • Plaats verlichting rondom het huis.
  • Zorg voor een lege brievenbus. Als u zelf niet thuis bent kunt u anderen vragen dit voor u te doen.
  • Zorg dat garages, poorten en opslagruimtes op slot zijn. Hierdoor belemmer je de toegang en voorkomt u diefstal van gereedschap, fietsen en andere waardevolle spullen.
  • Snoei bosjes, struiken en bomen. Hierdoor voorkomt u dat mensen ongezien in de buurt van uw huis kunnen komen.
  • Schakel buren in. Vraag uw buren om een oogje in het zijl te houden als u niet thuis bent.
  • Plaats een beveiligingscamera. De aanwezigheid van een camera zal heel wat mensen afschrikken.
  • Gebruik verlichting met een bewegingsmelder. Zodra iemand langs de lamp loopt springt het licht aan, dit zal zeker helpen om inbrekers af te schrikken.
  • Verlichting met tijdklok. Zorg dat u verlichting in huis heeft die werkt op een tijdklok. Hierdoor lijkt het alsof er altijd iemand thuis is.

Securelocks.be

Uiteraard willen we niet opscheppen, maar we zijn wel trots op ons bedrijf, Securelocks.be, uw slotenmaker Hasselt en omstreken. We bieden door heel Vlaanderen, waaronder; Antwerpen, Brugge, Aartselaar, Genk, Gent en Hasselt 24-uurs service. Bovendien zijn onze klanten heel tevreden over onze professionele service, korting en garantie. Daarnaast is slotenmaker Hasselt, en de andere slotenmakers gecertificeerd door ASSA ABLOY.

Related Articles