You are here: Home » Wonen » Hoe uw woning te beschermen tegen inbraak

Hoe uw woning te beschermen tegen inbraak

door danny
Hoe uw woning te beschermen tegen inbraak

Hoe vaak hoor je tegenwoordig niet dat er bij mensen thuis word ingebroken. Het is de grootste angst van veel woningbezitters. Niet alleen vanwege de materiële schade, maar ook vanwege de emotionele impact van een dergelijke inbraak.

Gemiddeld heeft iemand slechts een paar seconden tot 1 minuut nodig om een huis binnen te treden. Het is aan u om te zorgen dat die tijd langer wordt. Hoe langer het duurt om een huis binnen te komen, des te groter de kans dat iemand uw huis laat voor wat het is, en ergens anders naartoe gaat.

We willen u graag wat tips geven voor inbraakbeveiliging en inbraakpreventie. Dit zijn tips waar u zelf mee aan de slag kunt, of die u door een specialist kunt laten uitvoeren. Als u in de buurt van Antwerpen, Brugge, Aartselaar, of Genk woont kunt u bij ons terecht, maar u kunt ook kiezen voor de slotenmaker Gent. Kijk op onze website, om te zien hoe wij u kunnen helpen. Maar nu, verder met de tips.

INBRAAKPREVENTIE TIPS

Deurslot vervangen

Regelmatig komen we bij mensen thuis en blijkt dat het deurslot, cilinderslot en slot beslag verroest of beschadigd is. Als dit bij u het geval is kunt u er zeker van zijn dat iemand binnen een paar minuten uw huis binnen treed.

Schade aan sloten

Het is niet altijd even makkelijk om te zien of het cilinderslot vervangen moet worden. Als het slot aan de buitenkant geroest is of het slot los zit, moet onder andere het slot beslag vervangen worden. Mocht u twijfelen of een nieuw slot laten plaatsen de beste oplossing is voor u, neem dan contact met slotenmaker Gent  op. Wij zullen snel ter plaatse zijn en hebben jarenlange ervaring op het gebied van sloten maken. Bovendien liggen onze prijzen lager dan bij de concurrent.

Als wij bij u aan de deur komen zullen we allereerst kijken of het überhaupt nodig is om iets te doen aan uw deur en raambeveiliging. Daarna zullen wij advies uitbrengen of een cilinderslot vervangen moet worden of dat een nieuw slot laten plaatsen de beste oplossing is.

Inbraakbeveiliging deurstrip

Ondanks dat uw sloten misschien niet aan vervanging toe zijn raden we altijd aan om een inbraakbeveiliging deurstrip te plaatsen. Deze strips voorkomen dat een deur eenvoudig te openen is met een breekijzer of zelfs een schroevendraaier. Deze strips zijn een goedkope manier om uw huis direct een stuk veiliger te maken.

Deur en raambeveiliging

Deur en raambeveiliging

De veiligheid van uw huis hangt niet alleen af van de sloten op uw deuren, maar ook van andere factoren. Heel veel mensen vergeten dat inbrekers ook heel gemakkelijk via de ramen binnen kunnen komen. We raden dan ook aan om ramen gesloten te houden als u niet thuis bent. Als uw ramen een slot hebben moet u het raam niet alleen op slot doen, maar ook de sleutel uit het slot halen. De reden hiervoor is dat kwaadwillenden anders de ‘gaatjesboormethode’ kunnen toepassen. Deze methode houdt in dat er onder het slot een gaatje wordt geboord. Door het gat dat ontstaat wordt een haak geduwd waarmee het sleuteltje omgedraaid kan worden. Zoals je merkt zijn dieven inventiever dan je zou denken.

Buitenshuis

Om uw inbraakbeveiliging en inbraakpreventie compleet te maken is het noodzakelijk om niet alleen uw huis te beveiligen. Het is ook noodzakelijk om uw huis zo onaantrekkelijk mogelijk te maken, voor dieven bedoelen we dan. Als iemand die kwaad wil op zoek is naar een huis om leeg te halen wordt de huizen in de wijk snel gescand op gemak. Hierbij een aantal dingen die de meeste dieven heel aantrekkelijk vinden:

 • Een trap, of ladder in de tuin
 • Een bovenlicht dat open staat.
 • Veel bosjes en struiken die het zicht op het huis belemmeren.
 • Een donker onverlicht huis.
 • Post dat uit de brievenbus steekt of op de deurmat ligt.
 • Een briefje waarop staat ‘ik ben zo terug’.
 • Gordijnen die open zijn zodat je makkelijk kunt zien of iemand wel of niet thuis is.
 • Het ontbreken van een beveiligingscamera of huisalarm.
 • Een poort die niet op slot is.
 • Een schuur die niet op slot is.
 • Het ontbreken van een auto op de oprit.

Als uw huis een aantal van deze kenmerken heeft is er een grote kans dat uw huis het doelwit wordt van braak. Sommige van deze punten zijn uiteraard makkelijk op te lossen. Ruim een ladder bijvoorbeeld op, of zet hem vast met een slot. Doe poorten en schuurtjes op slot zodat u onbevoegden belemmert en vertraagt. 

De buren

Uw buren kunnen een belangrijke hulp zijn bij uw inbraakbeveiliging en inbraakpreventie.  Allereerst kunnen ze dienen als een extra paar ogen dat uw huis in de gaten houd als u er niet bent. Tegenwoordig hebben veel wijken hun eigen buurpreventie-app. Hiermee helpen buurtbewoners elkaar om de wijk vrij te houden van ongewenste bezoekers. Bij uw gemeente kunt u zelfs een bord aanvragen om aan het begin van uw wijk te plaatsen. Op dit bord staat dat de wijk gebruikmaakt van de buurtpreventie-app, dit zal mensen zeker afschrikken. 

Post op de mat

Als u op vakantie gaat is het extra fijn dat u goed contact heeft met de buren. Niet alleen kunnen ze uw planten af en toe water geven, ze kunnen ook uw post van de mat halen. Zoals eerder gezegd, letten criminelen op de kleinste details. Als uw post zich opstapelt op de mat of in de brievenbus zien ze dat als een duidelijk teken dat u niet thuis bent, een uitnodiging voor braak dus. Maar, als u uw buren vraagt om af en toe de post van de mat te halen dan voorkomt u dit. 

Merken

Er zijn nog een aantal andere dingen waar uw buren bij kunnen helpen. Tegenwoordig is het heel gebruikelijk dat inbrekers een wijk voor langere tijd in de gaten houden. Ze lopen langs huizen en merken die op een bepaalde manier. Zo wordt er bijvoorbeeld een blaadje tussen de deur geplaatst. Is dat blaadje na een paar dagen nog niet weg, dan is er waarschijnlijk niemand thuis. Vraag uw buren om hiernaar uit te kijken of alle deuren even open en dicht te doen. 

Tot slot

Zoals eerder gezegd zijn er vele facetten die meespelen bij uw inbraakbeveiliging en inbraakpreventie. Een nieuw slot laten plaatsen, een cilinderslot laten vervangen en een inbraakbeveiliging deurstrip zijn de meest belangrijke aspecten.

Neem voor professioneel advies op maat contact met ons op. Wij zijn uw slotenmaker in Gent en komen graag bij u langs om advies te geven en uw sloten te plaatsen. We zijn niet alleen een van de meest professionele slotenmakers van Vlaanderen, we bieden ook de meest scherpe prijzen en lange garantie. Ga naar onze homepage om de opties te bekijken voor uw slotenmaker Gent, Antwerpen, Brugge, Aartselaar en Genk.

Related Articles