You are here: Home » Media » Adverteren met flyers: de tips en trics

Adverteren met flyers: de tips en trics

door Constance

Je hebt een feestje, je organiseert een workshop of je wilt laten dat weten dat jouw band op het lokale festival speelt. Maar hoe doe je dat? Natuurlijk is het het gemakkelijkste om flyers uit te gaan delen, bij de lokale supermarkt of de flyers in de brievenbus te doen bij al je buren.

Nu denk je misschien, een flyer laten drukken? Dat is toch heel kostbaar? En toch heel moeilijk en ingewikkeld om te maken? Niks is minder waar, met het juiste programma is zelf maken, van je eigen flyer, het een fluitje van een cent.

Hoe maak je je eigen flyer?

We gaan ervan uit dat je je tekst en/of logo al hebt gemaakt en klaar hebt staan. Daarna kies je het formaat van je flyer. Dat is of een standaard maat of een eigen maat.

En zoek je een bijzondere maat, kies dan voor een ronde of ovale flyer.

Vervolgens kies je de bedrukking en het type papier. De voordeligste optie 80 gram recycling papier, maar er is keuze uit meer dan 25 andere soorten.

Wat voor papier kies ik?

Als je een flyer wilt laten bedrukken voor een marktkraam of rommelmarkt neem je waarschijnlijk het goedkoopste papier dat er in. Maar als je je flyer wilt gebruiken omdat je gaat trouwen, een kraamfeest geeft of je kind is geboren dan wil je uiteraard dat je flyer een luxe uitstraling krijgt. Dan is er papier in goud, zilver en parelmoer.

Een menukaart voor op je foodtruck moet waterproof zijn, en ook hiervoor is speciaal flyerpapier te bestellen.

Een groot onderscheid in papier is tussen ‘gestreken’ en ‘ongestreken’ papier: gestreken papier voelt glad aan. Het gestreken papier (code MC) dat gebruikt wordt is 3x gestreken en hierdoor is het effect maximaal.
Ongestreken papier voelt ruw aan, je kan de vezels voelen. Voor brieven is ongestreken papier prima geschikt want je kunt hierop gemakkelijk schrijven. En wil je een natuurlijk uitstraling creëren kies dan voor ongeschreven papier.

Hoeveel stuks moet ik minimaal bestellen?

Vanaf 25 stuks tm 100.000 stuks en alles wat er tussen zit, het is allemaal te bestellen. En afhankelijk van het type papier kan je je flyer ook nog een coating met UV lak geven, zodat je flyer nog langer blijft ‘leven’. Of wat dacht je van een afscheurstrook, zo is je flyer gelijk ook een entreekaart. 

Hoelang moet ik wachten op mijn flyers?

Als je echt super veel haast hebt, dan kan je morgen je flyer al in huis hebben. Hier betaal je uiteraard wel extra voor. Maar heb je de tijd, dan  kan je beginnen met uitdelen, 4 werkdagen nadat je bestelling hebt geplaatst. En om je enig idee te geven wat de kosten zijn, je kunt al 1.000 flyers, in A5 formaat, in 4 kleuren bestellen voor slechts euro 24,95.

 

 

Related Articles