You are here: Home » Zakelijk » Je werknemers motiveren: 6 handige tips!

Je werknemers motiveren: 6 handige tips!

door Jaro

Wanneer je een leidende functie hebt en je mensen onder je hebt werken, dan gaat dit niet altijd van een leien dakje. Het kan best lastig zijn om medewerkers te motiveren. Op het begin gaat dit wellicht goed, maar het blijven motiveren van werknemers is best een uitdating. Daarom in dit artikel 6 tips om je werknemers te motiveren!

Tips om werknemers te motiveren

Maar hoe pak je dat nu aan: het motiveren van medewerkers? Het lastige is dat dit per persoon verschilt. De ene werknemer heeft baat bij een strenge directe aanpak, terwijl iemand anders meer baat heeft bij een subtiele aanpak. Gelukkig zijn er een paar manieren om je werknemers te motiveren die voor de meeste mensen goed werken. Hoe stimuleer je personeel? Wij hebben 6 tips om je werknemers te motiveren op een rijtje gezet!

1 Geef complimenten

Een ideale manier om medewerkers te motiveren en stimuleren is het geven van complimentjes. En dan bedoelen we welgemeende complimenten uiteraard. Door je werknemers te laten zien dat je ze waardeert, zullen ze eerder geneigd zijn om voor je door het stof te gaan. Let wel op dat je niet teveel met complimentjes strooit, het werkt alleen als het compliment oprecht is en welgemeend.

2 Zorg voor ideale werkomstandigheden

Eén van de belangrijkste tips om medewerkers motiveren is het zorgen voor goede werkomstandigheden. Zorg voor snelle computers, een gezonde werkomgeving en een gezellige werkvloer. Als de computer van een medewerker om de haverklap uitvalt of vastloopt, dan zal diegene waarschijnlijk gedemotiveerd raken. Hetzelfde geldt voor een kaal kantoor en wanneer er geen ruimte is voor sociaal contact met collega’s. Allemaal dingen om rekening mee te houden.

3 Stel haalbare doelen

Niets werkt zo demotiverend als onhaalbare doelstellingen. Denk bijvoorbeeld aan een klus waar geen einde aan lijkt te komen. Het resultaat? Een werknemer die halverwege zijn motivatie verliest. Je kunt beter realistische doelen stellen voor je werknemers en de klussen verdelen in kleinere klusjes. Door deze subdoelen zullen je werknemers gemotiveerder aan het werk gaan.

4 Laat je werknemers keuzes maken

Wanneer ‘van boven’ alles voor de werknemers wordt voorgekauwd, dan werkt dit niet motiverend. De werknemer hoeft namelijk niet na te denken en wordt ook weinig uitgedaagd. Het beste kun je dus bepaalde keuzes aan je werknemers overlaten. Doelstellingen etc. worden natuurlijk van bovenaf bepaald, maar de manier waarop deze doelstellingen behaalt worden kun je het beste in overleg doen met je personeel. Zo krijgen zij ook het gevoel verantwoordelijk te zijn en betrokken te worden bij belangrijke beslissingen.

5 Blijf goed communiceren

Ook een van de belangrijkste tips om werknemers te motiveren: communiceer! En dan bedoelen we over van alles en nog wat. Vraag geregeld hoe het gaat, zowel zakelijk als privé en peil om de zoveel tijd de vooruitgang. Zo voorkom je dat bepaalde verwachtingspatronen met elkaar botsen en bovendien zorg je ervoor dat jullie op deze manier op dezelfde lijn zitten. Essentieel wanneer je je werknemers wilt motiveren en resultaat wilt behalen!

6 Scheer niet iedereen over een kam

Personeel motiveren is dus lastig, omdat iedereen anders is. Dat is dan ook de volgende tip: benader elke werknemer op een andere manier. Motiveren vergt een persoonlijke aanpak. Analyseer elke werknemer en benader deze op een manier waarvan je weet dat hij of zij daar baat bij heeft. 

Zo, dit waren onze tips om werknemers te motiveren. Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles