You are here: Home » Business » Gebruikte heftruck kopen? Let op deze zaken!

Gebruikte heftruck kopen? Let op deze zaken!

door danny
Gebruikte heftruck kopen Let op deze zaken

Wil jij graag een heftruck aanschaffen voor je bedrijf? Dan is het goed om te weten dat er ook een ruim aanbod is aan gebruikte heftrucks waarmee je kosten kunt besparen. Maar dan moet je wel goed op een aantal zaken letten. We bespreken deze zaken in dit artikel.

CE-markering

Een tweedehands heftruck moet natuurlijk net zo goed voldoen aan de geldende regels in Nederland. Die regels schrijven bijvoorbeeld voor dat elke heftruck voorzien moet zijn van een CE-markering. Dit geeft namelijk aan dat de machine voldoet aan de geldende regels op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid. Dit zijn regels die overigens in de hele Europese Unie gelden, dus een gebruikte heftruck uit het buitenland voldoet niet per definitie niet aan de regels die hier gelden.

Garantie

Een heftruck aanschaffen is geen kleine aankoop. Je wilt er van op aan dat hetgeen je koop in orde is en dat je er lang plezier van kunt hebben. Koop je zomaar even een tweedehands heftruck op Marktplaats, dan ben je in de meeste gevallen in de aap gelogeerd als daarna blijkt dat de machine niet orde blijkt te zijn. Daarom is het prettig als je garantie krijgt op je aankoop. Daarvoor moet je doorgaans toch echt terecht bij een dealer.

BMWT of VA gekeurd

BMWT of VA gekeurd

Bovenstaande wil niet natuurlijk niet zeggen dat technische mankementen geen probleem zijn als je toch garantie krijgt. Je wil je heftruck immers elke dag kunnen gebruiken. Om technische mankementen te ondervangen, is het belangrijk dat de machine BMWT of VA gekeurd is. Deze checks worden uitgevoerd door speciaal opgeleide monteurs en er worden strenge eisen bij toegepast. Dit keurmerk bied je dus de zekerheid dat er geen technische mankementen aan de heftruck zijn.

Lastdiagram en typeplaatje

Op een heftruck moet aangegeven staan hoeveel het hefvermogen bedraagt. Daarvoor moet er een lastdiagram op de heftruck terug te vinden zijn. In dit diagram moet precies vermeld staan hoe groot de hefcapaciteit van de heftruck is en hoeveel de exacte hefhoogte bedraagt. Daarnaast moeten er diverse lastzwaartepunten vermeld te worden. Controleer of het lastdiagram ok geldt voor de gemonteerde mast en de bijbehorende aanbouwapparatuur. Naast een lastdiagram moet er ook een typeplaatje aangebracht zijn op de heftruck.

Koop je liever een nieuwe heftruck omdat je je geen zorgen wilt hoeven maken over bestaande? Kijk dan eens naar het aanbod van Still heftrucks. Dat is een kwaliteitsmerk met verschillende modellen waar je zeker iets passends tussen kunt vinden.

Related Articles