You are here: Home » Business » Thuis werken: heb je wel het juiste internet abonnement?

Thuis werken: heb je wel het juiste internet abonnement?

door danny
Thuis werken heb je wel het juiste internet abonnement

Velen van ons werken al thuis als gevolg van de coronamaatregelen. Daar blijven steeds meer mensen bij komen die lang zijn doorgegaan met op de zaak werken maar daar geconfronteerd zijn met collega’s die toch een coronabesmetting hebben opgelopen. De motivatie om thuis te werken stijgt immers fors als je een of meerdere keren een reëel risico hebt gelopen om zelf besmet te raken met corona. Al die thuiswerkers zijn natuurlijk afhankelijk van een goede internetverbinding om hun werk te kunnen doen en te communiceren met collega’s. Maar heeft iedereen daar thuis wel het juiste internetabonnement voor?

Beperkt en onstabiel

De vraag is natuurlijk wat een passend internetabonnement is voor thuiswerken. Voldoet je eigen huidige abonnement daar niet gewoon voor? Dat ligt eraan wat voor abonnement je momenteel hebt. Thuiswerken gaat vaak gepaard met veel videobellen en het versturen en ontvangen veel grote hoeveelheden data. Dat vergt best veel van je internetverbinding. Bij het verzenden en ontvangen van data zit de irritatie bij een in snelheid te beperkte en onstabiele internetverbinding hem vooral in het feit dat het langzaam gaat, maar bij videobellen kan het de gesprekken aardig verstoren. Is dat het geval bij jou, dan kun je online de ene provider vergelijken met de andere om tot een beter internet abonnement voor de juiste prijs te komen.

DSL-internet

Als je dan op zoek gaat naar een nieuw internet abonnement, dan zijn er een aantal zaken die van belang zijn om te laten meewegen. Ten eerste is dat de downloadsnelheid. Hoe meer mensen er in huis tegelijkertijd van het internet gebruikmaken, des te hoger deze moet zijn. 30 Mbps is al krap in je eentje als je intensief gebruikmaakt van je internetverbinding, en met meerdere gebruikers kan het echt vervelend worden. Ga daarom voor goede prestaties voor minimaal 50 Mbps als je alleen woont en minimaal 80 Mbps als er meer gebruikers zijn. Deze getallen zijn haalbaar bij DSL-internet, internet via de telefoonlijn. Maar dat type internetverbinding is afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale voor de maximaal haalbare snelheden en qua stabiliteit laat het te wensen over.

Thuis werken internet abonnement

Internet via kabel en glasvezel

Internet via kabel en glasvezel biedt hogere snelheden. Maar daarnaast zijn het ook stabielere verbindingen. Dat geldt in het bijzonder voor glasvezel internet. Dat brengt ook het bijkomend voordeel met zich mee dat het als enige een uploadsnelheid biedt die even hoog is als de downloadsnelheid. Dat betekent dus even snel data verzenden als ontvangen. Maar niet iedereen kan al thuis glasvezelinternet krijgen, helaas. Kabelinternet is wel voor iedereen mogelijk, maar heeft als nadeel dat je er gedwongen ook een televisieabonnement bij moet nemen.

Met de bovengenoemde zaken kun je rekening houden bij het online internetproviders vergelijken. Overleg ook met je baas of je een vergoeding kunt krijgen voor het zakelijk gebruik van je internetverbinding thuis. Dit kan eventuele hogere kosten drukken.

Related Articles