You are here: Home » Baby & Kids » 10 activiteiten die leuk zijn voor het héle gezin

10 activiteiten die leuk zijn voor het héle gezin

door Marieke
10 leuke activiteiten voor het hele gezin

Als je kinderen genieten, geniet je vaak zelf ook. Daarna stap je regelmatig een indoorspeeltuin binnen. Niet omdat jij dat nu zelf zo leuk vindt, maar omdat je kinderen dat zo leuk vinden. Je ziet ze gewoon genieten. Zelf vermaak jij je wel met een boek, een tijdschrift, of je neemt je laptop mee en gaat aan het werk. Toch wil je ook wel eens activiteiten ondernemen die niet alleen leuk zijn voor je kinderen, maar ook leuk zijn voor volwassenen. Daarom zetten we een aantal activiteiten op een rij die leuk zijn voor het héle gezin.

Midgetgolven

Midgetgolven is een leuke activiteit voor het hele gezin. Wellicht niet voor de allerkleinsten, toch kunnen kinderen al gauw meespelen als je wat regels door de vingers ziet. Met de al wat oudere kinderen kun je de strijd aangaan voor de winst.

Skeltertocht

Huur een grote familieskelter waarmee je een tocht kunt maken; hilariteit ten top!

Spelletjes

Er zijn spelletjes die kinderen ontzettend leuk vinden, maar die volwassenen gauw zat zijn. Er zijn ook familiespellen die uitdagend genoeg zijn voor volwassenen, maar voor kinderen al snel zijn mee te spelen omdat de regels eenvoudig zijn. Ga eens op zoek naar deze familiespellen die zowel leuk voor volwassenen, als leuk voor kinderen zijn. Zou houd je een spelletjesmiddag of -avond voor iedereen leuk en gezellig.

Museum

Neem eens een kijkje op de website van Museumkids om te zien welke musea kindvriendelijk zijn. Het is belist de moeite waard om eens een bezoekje te brengen aan een of meerdere musea. Overweeg ook eens of het de moeite waard is om een museumkaart aan te schaffen. Zo kun je het hele jaar door ‘gratis’ musea bezoeken. Na een paar bezoekjes heb je de museumkaart zeker al terugverdiend.

(Thuis)bioscoop

Er zijn genoeg films te vinden die leuk zijn voor kinderen én voor volwassenen. Draait er in de bioscoop geen geschikte film? Dan kun je altijd nog een thuisbioscoop creëren en zelf op zoek gaan naar een geschikte film. Pizza erbij, of een bak met popcorn en het filmavondje is compleet. Heerlijk om zo op de bank tegen elkaar aan te kruipen.

Uit eten

Uit eten: veel kinderen vinden dat ontzettend leuk en gezellig, vooral al er ook een speelhoek is waar kinderen zich kunnen vermaken als zij zijn uitgegeten en de ouders nog niet. Zo blijft het ook voor de ouders gezellig.

Een wandeling

Een wandeling? Nee hè, niet weer. Hoor je het je kind zeggen? Ga eens op zoek naar een leuke wandeling waar onderweg wat te doen valt voor kinderen. Voor de allerkleinsten zijn er bijvoorbeeld de kabouterpaden, maar ook voor oudere kinderen zijn er wandelroutes uitgezet waar er onderweg van alles te zien en te ontdekken valt. Of ga eens op zoek naar een geocachingroute en ga met elkaar op zoek naar de schat.

Zwemmen

Zwemmen met het hele gezin, hoe leuk is dat. Ga op zoek naar de allerleukste zwembad met de grootste glijbanen en je weet zeker dat iedereen zich zal vermaken.

Uitgebreide picknick

Maak een picknickmand met allerlei lekkere broodjes, hapjes, drinken enzovoorts. Zoek een leuke plek in het park of in het bos om daar met elkaar te genieten van al het lekkers. Neem ook wat buitenspellen mee zoals Kubb, Mölkky of jeu de boules. Genieten met een grote G.

Strand

We hoeven denk ik niet uit te leggen hoe heerlijk het is om met elkaar een dagje naar het strand te gaan. Zonnebaden, zandkastelen bouwen, zwemmen en tussentijds genieten van een heerlijk ijsje. Een dagje strand is daarmee een zeer geschikt uitje voor het hele gezin!

Nog meer tips voor activiteiten met het gezin:

  • Escaperoom
  • Pretpark
  • Dierentuin
  • Gourmetten
  • Barbecuen
  • Fietstocht (wellicht met puzzeltocht)

Lees ook: 7 leukste activiteiten voor kinderen tijdens de meivakantie 

Related Articles