You are here: Home » Reizen » Wat te doen in het prachtige Granada? 5 tips!

Wat te doen in het prachtige Granada? 5 tips!

door Jaro

Granada is een prachtige stad in Spanje. Deze magische stad heeft alles wat je van een stedentripbestemming verwacht. Reizen naar Granada doe je met het vliegtuig of met de trein. Wat is er allemaal te doen op deze prachtige plek? Wij hebben de leukste bezienswaardigheden van Granada en omgeving op een rijtje gezet!

Granada Spanje

Granada ligt in Andalusië en is een unieke stad voor Spaanse begrippen. Waar het op de meeste plekken in Spanje altijd zonnig en warm weer is, kun je in Granada in december en januari ook winters weer verwachten. De Sierra Nevada, het grootste gebergte van Spanje, wordt ’s winters bedekt met een mooie laag sneeuw en je kunt zelf skiën in de regio. De stad zelf is ook een echte aanrader. Zo vind je hier een combinatie van Moorse en Mediterrane stijlen en is de stad cultureel erg interessant. Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Granada?

granada-alhambra

1 Het Alhambra

De meest populaire bezienswaardigheid is natuurlijk het Alhambra. Dit is zelfs het meest bezochte bouwwerk van Spanje. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen dit unieke paleizencomplex. Het gebouw stamt uit de tijd van de Moren. Tot de 16eeeuw heersten zij over Spanje en voegden zij Islamitische elementen toe aan de Spaanse cultuur. Je moet een kaartje kopen om het Alhambra vanbinnen te bekijken. Tickets kosten  14 euro. Wel is het aan te raden om de tickets bij tijds te reserveren, aangezien er maar een beperkt aantal mensen per dag naar binnen mogen. Zonder ticket kun je het ook proberen, maar dan zul je wel uren in de rij staan om alsnog een kaartje te bemachtigen.

granada-bezoeken-tips

2 Albayzin

Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen voor het Alhambra? Wees niet getreurd! De wijk tegenover het indrukwekkende paleizencomplex heet Albayzin. Ook in deze wijk vind je de Moorse invloeden terug. Je kunt er heerlijk rondlopen en je vindt er gezellige restaurants en cafés. De wijk ligt als het ware op een heuvel, dus vanaf het plein heb je een prachtig uitzicht over het Alhambra.

3 De Sierra Nevada

Hoewel Spanje bekend staat om het lekkere warme weer en prachtige stranden, zit dat in Granada en de omgeving net even iets anders… Natuurlijk schijnt de zon hier, maar de temperaturen kunnen ’s winters best laag zijn. De stad ligt aan de voet van de indrukwekkende Sierra Nevada en hier kun je skiën! Het seizoen loopt van november tot mei en je vindt er een kleine 100km aan pistes. Prijzen liggen hier ook een stuk lager dan in bijvoorbeeld de Zwitserse Alpen. Ook in de zomer is een bezoekje aan de Sierra Nevada aan te raden. Je kunt er dan natuurlijk niet skiën, maar wel prachtig wandelen!

4 De Kathedraal van Granada

De kathedraal van de stad, volledige naam: ‘Santa Iglesia Catedral Metropolitana de la Anunciación de Granada’, is een indrukwekkend mooi bouwwerk. Gebouwd in de 16e eeuw en de kerk bevat voornamelijk barokke elementen. De kathedraal ligt midden in de oude medina en is zeker een bezoekje waard. Binnen in de kathedraal vind je verschillende muurschilderingen over de bestaansgeschiedenis van Jezus en vanbuiten ziet de kathedraal er ook prachtig uit!

5 Plaza Bib-Rambla

Heb je na al deze culturele hoogtepunten behoefte aan wat gezelligheid? Ga dan naar Plaza Bib-Rambla, hét bruisende centrum van de stad. In het verleden werd dit plein gebruikt voor verschillende markten en stierengevechten, maar vandaag de dag is het een bruisend plein met gezellige bars en restaurants. Gezelligheid gegarandeerd hier!

Ben jij weleens naar Granada geweest? Zo ja, wat vond jij het mooiste plekje? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles