You are here: Home » Wonen » Een poster ophangen moeilijk? Met deze tips niet meer.

Een poster ophangen moeilijk? Met deze tips niet meer.

door Constance

Wie herkent dit niet? Dan is eindelijk die mooie foto of poster ingelijst en hoeft ie eigenlijk  alleen nog maar te worden opgehangen. Maar dat is vaak niet heel gemakkelijk of eenvoudig. Bij mij thuis is het regelmatig voorgekomen dat mijn ingelijste prenten een aantal maanden doelloos tegen de muur aan stonden.

Hoe hang je eenvoudig een poster op?

Er zijn verschillende mooie systemen en elk  poster ophangsysteem is simpel op te hangen en ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk in gebruik.

Allereerst is het Poster Snap systeem en dat is bedoeld voor posters van maximaal 120 cm. En je hangt je poster in een speciale aluminium strip, zowel aan de bovenkant als aan de onderkant.  aan een speciale rails. En je kan er ook voor kiezen om meerdere posters tussen deze rails te klemmen. De rails is geschikt voor posters van 50, 70, 100 en 120 cm breed.

Maar wissel je regelmatig van posters of afbeeldingen dan is het Info Rail systeem een logischere keuze. En, niet geheel onbelangrijk, je muren worden niet beschadigd door plakband of punaises. Info Rail is een hele handige oplossing voor op een kinderkamer, maar voor een kantoor aan huis. Doordat je gemakkelijk kan wisselen van afbeelding, creëer je een ‘levend’ kunstwerk in huis.

Wil je je posters op een professionele manier etaleren, dan is Display It de juiste oplossing. Display It is gemaakt voor afbeeldingen en posters met A3 en A4 formaat. De lijsten zijn heel eenvoudig te verschuiven en te monteren. En door de E-clip ook heel gemakkelijk te verwisselen. Voor groot kunstwerk kunnen de lijsten aan elkaar gekoppeld worden. Een leuke suggestie is om een grote poster in losse delen te snijden, bijv. op A4 formaat, en alle losse afbeeldingen in de Display It te doen. Zo wordt een gewone poster opeens een hele bijzondere creatie dat een blikvanger wordt in je woonkamer.

 Is er voor elke woonruimte een poster systeem?

Jazeker, er is voor elke kamer een speciaal poster systeem te koop.

Het Click Rail systeem wordt voornamelijk in woonkamers gebruikt. Dit is een flexibel ophangsysteem waarmee je je muren én je kan je woonkamer iedere keer anders decoreren.

In je keuken kan je natuurlijk het Click Rail systeem ophangen, maar voor een creatieve invulling is de Info Rail de oplossing. Hiermee kan je elke week de tekeningen van je kinderen ophangen, zodat er elke week een ander kunstwerk aan de muur hangt.

Heb je een saaie muur, bij je trap? Deze kan je opleuken met leuke kaarten of persoonlijke foto’s en het mooie design van het Picture Mouse systeem geeft net dat beetje extra.

Posters, foto’s en tekeningen in de kinderkamer zijn op 3 manieren op te hangen. Het Click Rail systeem is ideaal voor een lange saaie muur. Als je kindertekeningen wilt ophangen, en regelmatig wil wisselen, dat kan met de Info Rail. En mooie en bijzondere foto’s hang je eenvoudig op Picture Mouse systeem.

En heb je een kantoor aan huis, of een saaie werkkamer? Kies dan voor Display It. En als je een groot display maakt, door diverse lijsten aan elkaar te koppelen, creëer je een mooi design kamerscherm. Zo kan je werkkamer in 2 gedeeltes opdelen, waardoor je een zit- en werkgedeelte krijgt.

En wil je alle postersystemen op je gemak bekijken? Bij alle grote bouwmarkten worden deze poster ophangsystemen verkocht.

Related Articles