You are here: Home » Reizen » Op reis met de hond: 3 handige tips!

Op reis met de hond: 3 handige tips!

door Jaro
hond-op-reis-blogo

Veel hondeneigenaren gaan op reis met de hond. Een kat kun je nog wel alleen thuislaten voor een paar weken, als je de buurman vraagt om hem te voeren. Bij een hond is dit natuurlijk een ander verhaal. Je kunt weliswaar een oppas zoeken, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je met de auto of trein op vakantie gaat, dan kun je de hond net zo goed meenemen, toch? Het is wel belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Wij hebben 3 tips voor met de hond op vakantie op een rijtje gezet!

Op reis met de hond

Honden zijn erg aanhankelijke huisdieren. Een hond is ook (bijna) altijd bij je. Als je op werk bent, dan is de hond natuurlijk alleen thuis, maar wanneer je thuis bent is de hond altijd bij je. Lekker op schoot liggen, samen wandelen, noem maar op. Een hond is een echt gezelschapsdier. Ben jij van plan om met de hond op vakantie te gaan? Bijvoorbeeld een weekendje weg met de hond? In een vakantiepark met hond of een huisje aan zee met hond? Hieronder een paar tips!

1 Accommodatie vinden

Het vinden van een accommodatie wanneer je op vakantie met de hond gaat kan nog best lastig zijn. Sommige hoteleigenaren willen geen honden toelaten of vragen een vergoeding per dag wanneer je een hond mee wilt nemen. Er zijn gelukkig wel hotels waar ze honden met plezier toelaten. Hoewel een hotel met hond natuurlijk niet ideaal is… Je hebt vaak geen tuin, de kamer is relatief klein. Kortom, niet ideaal. Wat wel ideaal is: het huren van een vakantiehuisje met hond of bijvoorbeeld een Airbnb. Via de zoekfunctie van Airbnb kun je tevens een filter aanzetten waarmee je alle hond vriendelijke accommodaties op je scherm krijgt. Erg handig!

2 De omgeving

Naast de accommodatie is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de omgeving. Een appartement op de vijfde verdieping in het centrum van een drukke stad is natuurlijk niet ideaal. Voor een hond is het natuurlijk het leukst wanneer je een vakantiehuis huurt ergens in de natuur. Zo kan de hond de hele dag lekker snuffelen en rennen in vrijheid. Is je hond niet zo gehoorzaam wanneer hij of zij losloopt? Dan kun je ook kijken voor een vakantiehuis met een omheinde tuin.

vakantie-met-hond-blogo

3 Het vervoer

Als laatste, maar niet minder belangrijk, het vervoer. Want hoe gaan jullie naar je vakantiebestemming? De meeste mensen die op reis met de hond gaan, kiezen voor de auto. Met de auto ben je flexibel en kan je hond comfortabel zitten. Wanneer de hond zijn behoefte moet doen, kun je gewoon besluiten om even te stoppen en de hond kan heerlijk op de achterbank zitten. Met het vliegtuig reizen is vaak het spannendst voor de hond. Wanneer de hond wat groter is moet deze namelijk in een krat in het baggageruim. Dit kan traumatiserend zijn voor sommige honden, je kunt dit dus beter niet doen.

Als laatste optie kun je ook reizen met de trein. De meeste treinen in Europa laten honden toe en onze ervaring leert dat de meeste honden het zelf ook geen probleem vinden om met de trein te reizen. Vaak kom je onderweg andere hondenliefhebbers tegen die graag eens met je hond willen knuffelen.

Ben jij weleens op reis met de hond geweest? We horen graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Related Articles