You are here: Home » Wonen » Is jouw tuin klaar voor de zomer? 5 dingen die je direct kun doen!

Is jouw tuin klaar voor de zomer? 5 dingen die je direct kun doen!

door danny
Is jouw tuin klaar voor de zomer? 5 dingen die je direct kun doen!

Als het goed is hebben we vanaf nu de meeste kou van de afgelopen winter doorstaan en kunnen we langzaamaan uitkijken naar de lente. Hoewel het nog een klein beetje geduld vereist is er niets mis met een gezond verlangen naar hogere temperaturen en zonnige dagen. Hoe ligt jouw tuin er momenteel bij? Is deze volledig weggeblazen door de stormen van de afgelopen weken of kun je er nog iets van maken? We geven je graag wat tips om jouw tuin klaar te stomen voor de lente en zomer!

Scoor een zwembad

We denken er nooit aan om eentje te kopen, behalve als de tropische temperaturen ons land bereikt hebben en alle zwembaden allang uitverkocht zijn. Wees dat moment voor en scoor nu alvast je verkoelende duik in je achtertuin. Het beste kun je een frame zwembad kopen, welke gemakkelijk stevig kan blijven staan voor een paar weken. Check je opties hier bij Heuts.

Plant wat groen

Sommige struiken, planten en bloemen kun je direct aan het einde planten, zodat je er direct van kunt profiteren. De meeste planten komen namelijk vlak na de start van de lente in bloei, waarna ze het hardst groeien. Er wordt geen vorst meer verwacht dit jaar, dus het perfecte moment om alles te planten is nu.

Snoei je planten

Snoei je planten

Alles wat bloeit na juni kun je het beste in het voorjaar snoeien. Dit kun je het beste doen als je zeker weet dat er geen vorst meer komt, net als met het planten van diverse planten. Zo kun je ze weer een beetje in vorm knippen en zullen ze optimaal bloeien in de zomer.

Regel die buitenkeuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar stel je dit steeds uit? Nu is het moment om je te gaan oriënteren op die buitenkeuken, zodat jij straks tijdens de warme zomeravonden lekker buiten kunt staan grillen. Het belangrijkste wat je nodig hebt is een barbecue of grillplaat en een plek om je vlees, groenten en spatels kwijt te kunnen.

Deel je loungehoek in

Geen enkele tuin kan zonder een fijne zitplek, dus zorg dat je deze alvast inricht. Met een fijne loungebank, een mooie daybed of een goede eettafel kom je al een heel eind. Zie je jezelf al koffiedrinken tijdens je pauze van werk in je eigen tuin? Zo maak je het thuiswerken in de zomer een stuk prettiger!

Related Articles