You are here: Home » Geld » Je woonkamer met een beperkt budget inrichten: 8 tips

Je woonkamer met een beperkt budget inrichten: 8 tips

door Judith

Je hebt meestal niet zoveel geld als je eigenlijk zou willen. En dat kan heel lastig zijn, zeker als je een nieuwe inrichting zoekt. Bijvoorbeeld als je net bent verhuisd of als je woning toe is aan een opknapbeurt. Gelukkig zijn er ook hele mooie oplossingen te vinden voor mensen met wat minder geld. Dit zijn 8 tips om je woonkamer met een beperkt budget in te richten.

1. Kies een goede vloer

Bij vloeren is kwaliteit heel erg belangrijk. De meeste low-budget vloeren zijn van slechtere kwaliteit. Maar als je je vloer al na enkele jaren moet vervangen, is dat uiteindelijk duurder dan wanneer je meteen een vloer van goede kwaliteit kiest. Doe dus die investering, want dat geld verdien je terug.

2. Zoek meubels in de aanbieding

Met name een bankstel kan erg prijzig zijn. Zoek dus even goed naar aanbiedingen en dagdeals. Je vindt soms verrassende kortingen of voordelige meubelsets. Er zijn ook bepaalde winkels die hun showmodellen goedkoper aanbieden of die licht beschadigde meubels hebben. Je ziet de beschadiging soms nauwelijks, maar het levert je een flinke korting op.

3. Kijk voor tweedehands meubels

Tweedehands meubels zijn soms een prima optie. Kijk rond op marktplaats of kijk eens bij de kringloopwinkel in de buurt. Soms vind je er nog hele mooie meubels voor een goede prijs. Bedenk dat je houten meubels ook zelf kunt opknappen als dat nodig is. Vraag je wel af hoeveel dat gaat kosten. Stel je voor dat je 200 euro uitgeeft aan verf en materialen, dan had je ook een nieuwe kast kunnen kopen.

4. Ga voor mooie raamdecoratie

Misschien heb je de neiging om je raamdecoratie maar even uit te stellen. Maar dat is juist onverstandig! Je raamdecoratie is voor iedereen zichtbaar. Het valt meteen op als die van jou er slecht uitziet, of als je helemaal geen raamdecoratie hebt. Ga dus voor mooie raamdecoratie. Dat hoeft niet duur te zijn. Je vindt bij Kwantum bijvoorbeeld hele leuke raamdecoratie voor weinig geld.

5. Tweedehands lampen zijn prima

Lampen zijn in de winkel behoorlijk duur. Maar heel veel mensen kopen regelmatig nieuwe verlichting voor in de woonkamer. Ze zetten de oude verlichting dan op marktplaats. En dat betekent dat jij prima lampen voor een zacht prijsje kunt vinden. Ga voor lampen met een luxe uitstraling, waardoor je interieur meteen een stuk mooier wordt.

6. Decoraties van de kringloop of budget winkel

Decoraties, zoals kussentjes en vaasjes, komen heel vaak bij de kringloop terecht. Je kunt er dus hele leuke items vinden voor weinig geld. Wil je nou graag decoraties die niet van de kringloop komen, kijk dan eens rond op marktplaats of ga naar een budget winkel. Er is keus genoeg, zeker als je net na het seizoen gaat kopen. Kerstspullen zijn het voordeligst in januari, paasdecoratie na de Pasen enzovoorts.

7. Kijk eens bij veilingsites

Wil jij echt iets persoonlijks in je woonkamer, zoals een mooie uitvergrote foto? Kijk dan eens bij een veilingsite. Vaak vind je hier goedkope aanbiedingen. Als je een beetje handig bent in het loven en bieden, kun je voordelig waardecoupons scoren. Daarmee kun je dan bijvoorbeeld je foto laten uitvergroten op canvas of plexiglas.

8. Vraag om stekjes van planten

Het is fijn om planten in huis te hebben. En ze lijken ook best goedkoop, zeker bij een tuincentrum. Toch zal de rekening je tegenvallen als je met alle planten bij de kassa komt. Je kunt het ook heel simpel oplossen door stekjes te vragen. Heel veel planten laten zich gemakkelijk stekken. Je hebt dan binnen een paar maanden ook mooie planten in huis, zo goed als gratis.

Je woonkamer inrichten met een beperkt budget is een hele uitdaging. Toch is het ook leuk, want je wordt echt uitgedaagd om creatief te zijn. Bij het inrichten van de kamer begin je altijd met de vloer. Daarna kies je de grootste meubels en pas daarna de kleinere. De decoraties en lampen zijn de finishing touch. Met deze 8 tips heb jij op een voordelige manier je woonkamer ingericht. Zo houd je nog wat over om geld te sparen voor andere dingen in en om het huis.

Related Articles