You are here: Home » Wonen » Zo creëer je een Oosterse sfeer in huis

Zo creëer je een Oosterse sfeer in huis

door danny
Zo creëer je een Oosterse sfeer in huis

Warm, sfeervol en speels: dat is de Oosterse woonstijl. Er zijn verschillende manieren om deze look ook in je eigen interieur toe te passen. Bijvoorbeeld door een paar kleine accessoires toe te voegen, maar ook door te letten op het materiaalgebruik en kleurgebruik in je woning. In dit artikel lees je hoe je in een aantal stappen de Oosterse sfeer in huis haalt!

Maak gebruik van warme kleuren

Hoewel je de Oosterse stijl best kunt toepassen met een minimalistisch kleurenpalet, is het vaak toch het leukste om gebruik te maken van warme tinten. Denk aan oranje, roestrood, donkergroen, beige en paars. Dit zorgt voor die hele gezellige sfeer. Gebruik deze kleuren voor je meubelstukken en accessoires. Wil je het echt groots aanpakken? Dan kun je één of meerdere muren een warme, diepe kleur geven.

Kies voor sfeervolle verlichting

Oosterse lampen

Oosterse lampen zijn echte sfeermakers in het interieur. Vooral de Arabische hanglampen zijn bij deze woonstijl een prachtige toevoeging. De lampen zijn voorzien van mooie patronen, vaak door middel van stippen. Zodra je het licht aandoet, zie je deze vormen terug op de wanden en het plafond. Dit is een magisch effect! De Oosterse lampen kunnen onder andere versierd zijn met mozaïeksteentjes of gouden details. Kijk vooral eens naar het grote aanbod van de webwinkel Merel in Wonderland. Hier vind je zonder twijfel prachtige verlichting in de Oosterse stijl!

Laat natuurlijke materialen terugkomen

Probeer ook zo veel mogelijk natuurlijke materialen te laten terugkomen in je interieur. Maak gebruik van hout, bamboe, touw en steen. Dit kan zowel bij de accessoires, als bij de grote meubelstukken. 

Gebruik macramé als decoratie

Oosterse decoratie

Zoek je nog mooie decoratie voor aan de muur? Dan is een groot macramé wandkleed een mooie optie. Op de onderstaande afbeelding zie je hoeveel sfeer het in de ruimte brengt. Een kleine macramé hanger, een geknoopt kleedje of een macramé plantenhanger is natuurlijk ook een goede keuze.

Zet planten in het interieur

Tegenwoordig is geen enkel interieur meer compleet zonder planten. Maar zeker bij de Oosterse stijl is dit een belangrijke vorm van decoratie. Het maakt eigenlijk niet uit of je kiest voor typisch Oosterse planten of andere mooie kamerplanten.

Kies voor Oosterse prints en motieven

Prints en motieven spelen een grote rol in een Oosters interieur. Laat het daarom op verschillende manieren terugkomen. Leg een mooi vloerkleed neer met een Oosterse print, koop kussentjes met een speels motief of hang een wandkleed op met een uniek patroon.

Veel succes met het inrichten en stylen van jouw Oosterse interieur!

Related Articles