You are here: Home » Lifestyle » Leuke antiekmarkten in Europa

Leuke antiekmarkten in Europa

door Constance

Ben je dol op antiek, ook wel brocante genoemd? En vind je het heerlijk om allerlei markten af te struinen? Dan kan je dit natuurlijk prima in ons eigen land doen, maar het is veel leuker om een bezoek aan een antiek markt te combineren met een Europese stedentrip. En je kunt via Europa-Vakanties deze reis perfect voorbereiden.

Frankrijk – Lille

De grootste antiekmarkt van Europa wordt, elk eerste weekend van september, in Lille gehouden. Er zijn meer dan 12.000 kramen en je vindt hier geheid iets van je gading. En doordat deze markt maar 1x per jaar gehouden wordt kan je rekenen op heel veel bezoekers, dus voor de echte koopjes, of dat mooie designstuk, moet je vroeg uit de veren. De markt start officieel op zaterdagmiddag om 14.00 uur en gaat door tot zondagavond 23.00 uur, zelfs ’s nachts.

Frankrijk – Parijs

De bekende les Puces de Saint-Ouen in Parijs bestaat uit 14 verschillende markten en eigenlijk is hier alles te koop. Het is geen goedkope rommelmarkt maar wel het adresje als je een mooi designerstuk wilt aanschaffen.

In de, meer dan 2000, kleine winkeltjes kan je prima terecht voor leuke snuisterijen of hele bijzondere accessoires. En tussendoor kan je overal iets eten en drinken. Les Puces de Saint-Ouen is op zaterdag en zondag van 9:00 uur tot 18:00 uur en op maandag van 11:00 uur tot ongeveer 17:00 uur geopend.

Frankrijk – Annecy

De maandelijkse markt van Annecy, elke laatste zaterdag van de maand van 06:00 tot 19.00 uur in het Vieux Quartier, is een must voor de echte antiekliefhebber. Hier is het veel minder druk dan in Lille of Parijs en je kan hier nog echte pronkstukjes tegenkomen die jarenlang bij Franse families op de zolder hebben gestaan.

 

Frankrijk – Nice

In Nice is er elke dag een markt, op Cours Selaya. En op maandag is het de beurt aan antiek en brocante. En aan het einde van de dag wordt ditzelfde plein 1 groot terras waar je kan genieten van lekkere hapjes en een koel glas wijn. De markt begint lekker vroeg om 5.30 uur en duurt tot 18.00 uur.

Engeland – Londen

De weekendmarkt op Portobello Road loopt van Notting Hill tot Ledbroke Grove. Je kunt lekker op je gemakje struinen in de ‘second hand stores’ waar je, behalve kleding, ook antiek kan kopen.

Op zaterdag wordt daar, onder de Motorway M40 bij het Ledbroke Grove metrostation, ook de Portobello Green Market aan toegevoegd en dit is een 2e handskleding markt waar elke fashionista haar hart kan ophalen.

En wil je tussendoor een hapje eten, dan is Goldborne Road Market dé plek voor heerlijke Zuid-Europese lekkernijen.

De markt op Portobello Road is op maandag, dinsdag en woensdag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur, op donderdag van 9:00 tot 13:00 uur, op vrijdag en zaterdag van 9:00 uur tot 19:00 uur. Op zondag is alles gesloten. 

België – Brussel (Waterloo)

Op zondag is het de moeite waard om naar Waterloo af te reizen, en Waterloo ligt ten zuiden van Brussel. Je vindt hier rommel maar ook antiek, zoals waardevolle antieke hanglampen. Het is het walhalla voor de echte schatzoeker. Voor de beste koopjes kan je beter maar vroeg op pad gaan, want in de loop van de ochtend wordt het al behoorlijk druk.

België – Tongeren

Elke zondag kan je je slag slaan in Tongeren, en dan met name voor antiek en brocante. De nadruk ligt op spullen uit het Victoriaanse tijdperk. De markt begint al om 6 uur in de ochtend en duurt tot 13.00 uur. De markt slingert door de Leoppoldwal, Veemarkt, Maastrichterstraat, de Schierveldstraat, Clarissenstraat en de Eburonenhal

België – Leuven

In deze studentenstad vind je veel antiekwinkeltjes en galerieën. En op zaterdag wordt er hier ook nog een brocantemarkt (Mathieu de Layensplein, Mechelsetraat) aan toegevoegd, en deze markt is geopend van 9:00 uur tot 18.00 uur.

Duitsland – Frankfurt am Main

Op zaterdagochtend kan je, lopend langs de Main bij de Schaumainkai, gelijk heerlijk snuffelen bij de rommelmarktkraampjes die langs deze rivier staan opgesteld. Van 2e handskleding, tot meubels en van schilderen tot ’troep’. Je vindt hier echt van alles en ook nog eens heel betaalbaar. Deze markt is geopend van 9:00 uur tot 13.00 uur.

Nederland – Amsterdam

Blijf je toch liever dichtbij huis bezoek dan de IJhallen in Amsterdam. Je neemt de pont achter Amsterdam CS en speuren maar. In de oude loodsen vind je ‘echt’ antiek, maar ook allerlei prullaria en bric-a-brac. En na afloop kan je lekker een portie poffertjes, taart of een broodje eten bij de IJkantine of Pllek.

De markt wordt om de 2 weken gehouden, op zaterdag en zondag, en is geopend van 9.00 uur tot 16.30 uur.

 

Related Articles