You are here: Home » Wonen » Je woonkamer stylen met aluminium jaloezieën

Je woonkamer stylen met aluminium jaloezieën

door Constance

Aluminium jaloezieën zijn al jaren populair. En daar zijn verschillende redenen voor. Zo zijn ze duurzaam en gemakkelijk in onderhoud. Je kan ze, met een sopje en doek, eenvoudig schoonmaken want ze zijn bestand tegen vocht. En hierdoor kan je aluminium jaloezieën ook heel goed gebruiken in je badkamer of keuken.

Aluminium jaloezieën in de woonkamer

Je zal er misschien niet zo snel aandenken maar ook in je woonkamer kunnen deze jaloezieën een echte sfeermaker zijn. Doordat er vele soorten zijn, passen ze echt in elk interieur. Dus niet alleen in een strak en modern huis, maar ook in een landelijk interieur komen ze goed tot hun recht.

Wat voor kleuren en soorten zijn er?

Aluminium jaloezieën zijn in heel veel kleuren te koop. Zo kan je kiezen uit matte kleuren, maar ook hoogglans en metallic. En daar zijn de laatste jaren tevens geborstelde kleuren aan toegevoegd net als geperforeerde lamellen. En er zijn tevens ook 2 maten lamellen te verkrijgen, 25 mm en 50 mm.

En bij de 50 mm brede jaloezie bestaat ook de mogelijkheid om, als extra accent, een ladderband of ladderkoord toe te voegen. Een ladderband geeft een moderne en frisse look. Als extra contrast is het leuk om het ladderband in contrasterende kleur te nemen, zodat je je raambekleding er extra uitspringt.

En hoe breder de lamel, des te meer daglicht er binnenkomt, als je deze kantelt. Hierdoor heb je wel privacy maar zit je niet in het donker.

Geperformeerde lamellen laten, door de kleine gaatjes in de jaloezieën, een mooi en zacht licht naar binnen en geven je woonkamer een rustige en romantische sfeer.

Welke kleur moet ik kiezen?

Raambekleding is een essentieel onderdeel van je interieur. Als je een neutrale jaloezie wil, ga dan voor wit. Wit is strak, als je een modern ingerichte woonkamer hebt, maar kan ook heel goed gecombineerd worden in een klassiekere inrichting of met de Ibiza look. Ditzelfde effect krijg je met andere neutrale tinten, zoals lichtgrijs, beige, crème of taupe.

Maar als je contrast wilt voor je raam, ga dan voor een echte eye-catcher. Het is gedurfd maar met zwart, groen en goud maak je een echt interieur statement.

Bij welke woonstijl passen aluminium jaloezieën?

Industriële stijl; dit is vaak een inrichting met stoere en ruwe materialen. De kleuren die in dit interieur terugkomen zijn zwart, grijs, bruin of wit en dit geldt vaak ook voor de raambekleding.

Landelijke of Scandinavische stijl; deze hebben veel met elkaar gemeen. En er wordt ook vaak gekozen voor natuurlijke materialen en lichte kleuren. Meestal voert wit de boventoon, met als accent licht grijs of babyblauw.

Modern of design; strakke vormen en lijnen, gecombineerd met veel zwart. Je kan deze stijl complimenteren met zwarte jaloezieën, maar als contrast geven witte lamellen een fris effect.

Kleurige stijl; Als je een kleurrijke inrichting is het belangrijk om voor een paar primaire kleuren te kiezen, voor een rustiger geheel. En dat kan je ook creëren door overal dezelfde kleur jaloezie te kiezen.

Basic inrichting; de naam zegt het al ‘basic’. Deze inrichting heeft neutrale kleuren, zoals wit, taupe, grijs, zwart. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van ton-sur-ton.

En je kan natuurlijk altijd kleurstalen aanvragen, zodat je, rustig op je gemakje thuis, een keuze kan maken.

Is een aluminium jaloezie voor elk raam en deur geschikt?

Of je nu een vast raam of een kiep/kantelraam hebt, voor deze type ramen zijn jaloezieën geschikt. Je moet alleen de keuze maken of je ze in de dag of op de dag laat plaatsen. Ditzelfde geldt bij een deur.

En doordat een aluminium jaloezie dun is, zijn ze ook ideaal om in een schuifpui te hangen. Als de jaloezie omhoog is getrokken blijft er mooi dun pakket over, en heb je daar geen last van als de schuifpui openstaat.

Er zijn ook ramen waarbij je beter gaan aluminium jaloezieën kan hangen. Dit zijn een (schuin) dakraam en een lichtkoepel. Maar voor dit soort ramen zijn er andere oplossingen.

Ik ben geen handige doe-het-zelver

Wil je zeker weten dat je de juiste maat besteld en dat je jaloezie goed wordt geïnstalleerd, laat dan iemand langskomen voor een inmeet afspraak. En als je jaloezieën klaar zijn, kunnen deze ook voor je worden opgehangen.

 

Related Articles