You are here: Home » Business » Met deze drie tips creëer jij de ideale werkomgeving

Met deze drie tips creëer jij de ideale werkomgeving

door danny
Met deze drie tips creëer jij de ideale werkomgeving

Als je bezig bent om jouw kantoor in te richten, wil je niets over het hoofd zien. Je wilt het liefst een eenmalige investering hoeven doen, zodat je de komende jaren een plezierige werkomgeving creëert. Lees verder met welke drie tips jij, zelfs tijdens Covid-19, het optimale uit jouw kantoorinrichting haalt.

1. Zorg voor goede kantoormeubelen

Een kantoor is niet compleet als er geen goede kantoormeubelen staan. Als je investeert in kantoorinrichting, wil je zeker weten dat je kwalitatieve kantoormeubelen koopt. Vooral een goed bureau en een verstelbare bureaustoel zijn essentieel.  Daarom is een goede stoel erg belangrijk. Je kunt het beste een bureaustoel nemen die verstelbaar is in zowel hoogte als de rug. Daarnaast is het ook belangrijk dat je achter een goed bureau zit, het liefst ook verstelbaar in hoogte. Het bureau moet niet te klein zijn, het kan namelijk snel te vol worden met de bureauspullen en dat staat dan gelijk rommelig. Er moet dus voldoende ruimte zijn om je armen op de tafel te kunnen laten rusten en je wilt ook niet continu afgeleid worden door spullen in je gezichtsbeeld.

2. Hoe meer planten, hoe beter!

Ideale werkomgeving creeeren

Planten zijn niet alleen mooi om te zien, het is met verschillende onderzoeken bewezen dat ze bijdragen aan een goede werksfeer. Zo blijkt uit onderzoek van Washington Stake University dat als je op kantoor werkt waar planten staan, je minder gestrest bent. De planten zorgen namelijk voor een huiselijk gevoel en stellen je daarom meer op jouw gemak. Daarnaast zetten planten CO2 om naar zuurstof en filteren ze schadelijke stoffen uit de lucht. Ze zorgen er ook nog eens voor dat je minder last hebt van het geluid van collega’s, want ze absorberen geluidsgolven. Alsof dat nog niet genoeg is, dragen planten ook positief bij aan de productiviteit, creativiteit en concentratie. Dit komt waarschijnlijk door de rustige uitstraling van planten, waardoor je je wat rustiger voelt en er ruimte in jouw hoofd vrijkomt voor nieuwe ideeën.

3. Stem de kantoorinrichting op elkaar af

Niets is zo vervelend als bepaalde kleuren niet met elkaar matchen of aspecten op kantoor voor onrust zorgen. Maak daarom gebruik van kantoorinrichting op maat. Op die manier weet je zeker dat alle kantoormeubelen bij elkaar passen en jouw kantoor er als een geheel uitziet. Het is mogelijk om kantoormeubelen uit te kiezen en ze naar jouw wens aan te passen. Een tip bij het inrichten van jouw kantoor is om voor een lichte inrichting te kiezen. Een lichte inrichting geeft namelijk niet alleen meer rust, maar dat zorgt er ook voor dat jouw werknemers en gasten zich op hun gemak voelen op kantoor!

Hopelijk ben je geïnspireerd en kun je aan de slag met het inrichten van jouw kantoor. Heb jij al in gedachte welke stijl het beste bij jouw bedrijf past?

Related Articles