You are here: Home » Lifestyle » Wanneer neem jij de stap naar elektrisch vervoer?

Wanneer neem jij de stap naar elektrisch vervoer?

door danny
Manieren om de overstap te financieren

Misschien twijfel je al een tijdje of je niet eens over moet stappen naar een elektrische auto of ander vervoersmiddel. Dan helpen de tips in dit artikel je vast verder. We vertellen je graag meer over de voordelen van elektrisch rijden en de manieren waarop je de overstap kunt financieren.

Elektrisch rijden zit in de lift

Er reden eind 2020 al meer dan 150.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen, wat een verdubbeling is ten opzichte van het totaal een jaar eerder. Kortom: het gaat hard. Daar heeft de subsidie die de overheid verstrekt flink aan bijgedragen, maar ook de gunstige bijtelling voor zakelijke rijders speelt mee.

Dit zijn de voordelen

We zetten de voordelen van een elektrische vervoersmiddel hier op een rij voor je:

  • Je begint direct met besparen
    Oké, er is een investering voor nodig om de overstap te maken, maar vanaf de eerste dag levert je nieuwe vervoersmiddel al een besparing op. Stroom is nu eenmaal een stuk voordeliger dan benzine of diesel.

  • Elektrisch rijden is beter voor het milieu
    Het is voor de hele samenleving beter als je voor elektrisch kiest, want je stoot minder CO2 uit in vergelijking met je niet-elektrische vervoersmiddel.

  • Je maakt minder lawaai
    Zodra je voor het eerst elektrisch rijdt, valt het je meteen op dat je bij een elektromotor veel minder lawaai hoort dan bij een motor die op fossiele brandstof loopt. Het enige dat je hoort is het geluid van de banden op de weg en de wind die langs suist.

Manieren om de overstap te financieren

Het zou natuurlijk mooi zijn als je van je spaargeld een elektrisch vervoersmiddel zou kunnen betalen. Weet je niet zeker of je genoeg geld hebt om elektrisch te rijden? Zet dan eens je inkomsten en uitgaven op een rij, maak een begroting en kijk of je kunt (be)sparen. Uit de besparing kun je misschien wel de kosten betalen voor de overstap. Het overzicht dat je maakt, helpt je bovendien om beter inzicht in je eigen financiën te krijgen. Dat is altijd goed, of je nu voor elektrisch vervoer gaat of niet.

Een andere optie die je kunt overwegen is een lening aanvragen voor je elektrische vervoersmiddel. Dit is vooral interessant wanneer je net wat geld tekort komt om de investering te kunnen doen. Want een investering is het: alleen al op de brandstofkosten bespaar je elke maand flink ten opzichte van je vorige auto of ander vervoersmiddel, daarentegen komen daar eventueel wel de kosten (rente en aflossing) van de lening bij.

Zet de mogelijkheden voor jezelf op een rij en maak de beste keuze voor jouw situatie. Veel plezier met je nieuwe ride!

Related Articles