You are here: Home » Wonen » Mogelijkheden van een tv beugel

Mogelijkheden van een tv beugel

door danny
Mogelijkheden van een tv beugel

Heb jij net een nieuwe flatscreen gekocht en wil je deze netjes bevestigen aan de muur? Dan is een tv beugel een slimme en stijlvolle oplossing. Verder bespaar je met de aanschaf van een tv beugel ook nog eens aanzienlijk veel ruimte in huis. Je bent eindelijk verlost van het grote tv meubel en heb je daardoor meer ruimte voor andere meubels of planten. Er is een ruim aanbod aan verschillende beugels om de televisie aan de muur, plafond of een ander object, zoals een bureau, te bevestigen. Welke type beugels zijn er en waar moet je op letten bij de aanschaf ervan?

Wat zijn de voordelen van tv beugel

We bespreken eerst de voordelen van een tv beugel. Ten eerste bespaart het ruimte aangezien je geen losse kast meer nodig hebt om de tv op te zetten. Verder is een tv aan de wand veiliger voor kinderen en huisdieren. Iedereen kent wel verhalen dat een tv omgevallen of soms per ongeluk zelfs omgetrokken is. Verder is er een ruime keuze in  diverse prijsklasse van tv beugels. Zo zijn er beugels die kunnen worden gedraaid, met als voordeel dat je vrijwel vanuit elke hoek in de kamer tv kunt kijken. Daarnaast zijn er tv beugels die kunnen naar voren of naar achteren worden gekanteld naar voren of naar achter. Deze flexibiliteit maakt dat je zo bijna vanuit iedere zithoek wel tv kunt kijken.

Verschillende soorten tv beugels

Er zijn veel soorten en maten tv beugels. De meest bekende tv beugel is de vaste beugel voor aan de muur. Met een vaste tv beugel hangt je de tv strak tegen de wand aan. Je hebt hierbij niet de mogelijkheid om deze te kantelen of te draaien Een ander type beugel die veel wordt gebruikt, is de draaibare tv beugel. Met deze beugel is het mogelijk om de televisie verschillende kanten op te draaien. Dat kan meestal tot 180 graden. En als laatste optie heb je de kantelbare tv beugels. Deze beugels hebben als voordeel dat je de televisie naar achteren of naar voren kan kantelen. Dit is bijvoorbeeld handig als je de televisie hoog aan de muur wilt bevestigen waarna je deze naar voren kantelt voor een beter zicht. Met een kantelbare en draaibare tv beugel heb je de mogelijkheid om vanuit verschillende hoeken in de kamer tv te kijken.

tv beugel

Een tv beugel aanschaffen

Wil je een tv beugel aanschaffen, dan is het goed om van te voren goed rond te kijken en te vergelijken welke tv beugel het beste is. Bij de aanschaf moet je letten op de afmetingen van de televisie, de plek waar je hem wilt ophangen en natuurlijk of je de tv wilt kantelen of draaien. Naast deze factoren heb je de keuze uit diverse materialen en kleuren. Ben je op zoek naar een zwart stalen tv beugel of ga je liever voor een chromen variant? Als je een keuze gemaakt hebt, let dan goed op of de tv beugel de juiste VESA-maat heeft. Dit is de afstand tussen de bevestigingspunten die zich achterop de televisie bevinden (horizontaal x verticaal), aangegeven in millimeters.

Related Articles