You are here: Home » Wonen » Ga voor een stoere eetkamer: tips en inspiratie

Ga voor een stoere eetkamer: tips en inspiratie

door danny
Stoere eetkamer

Ben je een beetje uitgekeken op je huidige eetkamer? Geef de ruimte dan eens een complete make-over! Ga op zoek naar leuke inspiratie en kies voor een nieuwe stijl. Wat dacht je van een stoere en industriële eetkamer? Wij vertellen je hier alles over in het onderstaande artikel.

Koop een grote industriële eettafel

Begin met het aanschaffen van de juiste eettafel. Kies het liefst voor een grote tafel met een robuust uiterlijk. Een houten tafelblad met een zwart metalen onderstel is altijd een goed idee. Deze combinatie is nu erg trendy, dus je kunt het bij veel winkels en webshops vinden.

Kies voor stoere eetkamerstoelen

Zodra je de perfecte eettafel hebt gevonden, kun je je verdiepen in de nieuwe eetkamerstoelen. Deze zijn minstens zo belangrijk! De stoelen moeten niet alleen een stoere look hebben, maar moeten natuurlijk ook comfortabel zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het materiaal lang meegaat. Dit zijn allemaal punten om rekening mee te houden. Een goed voorbeeld van een stoere eetkamerstoel is de onderstaande ‘Swinger’ stoel in cognackleur. De zitting van kunstleer heeft een optimaal zitcomfort. Het zwarte metalen onderstel heeft zelfs een anti-kraslaag en vloerbeschermertjes onder de poten. Dit design is dus stijlvol én functioneel. Metalen draadstoelen, zwarte kuipstoelen en robuuste houten stoelen zijn ook een goede keuze. Tip: Voor een speels effect kun je verschillende eetkamerstoelen met elkaar combineren. Zorg er wel voor dat dezelfde kleuren, materialen en/of vormen in alle designs terugkomen.

Stoere woonkamer tips en inspiratie

Afbeelding: WoonQ.nl

Hang een fabriekslamp boven de eettafel

De stoere woonstijl en industriële woonstijl gaan hand in hand. Het is dus vast geen verrassing dat een fabriekslamp perfect aansluit bij deze eetkamer. Er zijn industriële lampen met een oude en onafgewerkte look, maar je kunt ook kiezen voor een verfijnde variant. Deze minimalistische uitvoering staat trouwens ook erg mooi bij een Scandinavisch interieur!

Ga voor een sobere basis met kleuraccenten

Zorg ervoor dat de basis van je eetkamer bestaat uit sobere kleuren als wit, grijs, zwart en bruin. Daarna kun je eventueel kleuraccenten toevoegen om het sfeervoller te maken.

Woonkamer stoer

Laat beton, hout en metaal terugkomen

Een andere handige tip om de eetkamer een stoere look te geven, is door gebruik te maken van de volgende materialen: beton, hout en metaal. Je kunt dit op iedere manier laten terugkomen in het interieur. In de meubels en verlichting, maar ook in de vloer en subtiele accessoires. Voeg daarna eventueel een aantal zachte texturen toe voor een huiselijk effect. Denk aan wol en imitatiebont als tegenhanger.

Related Articles