You are here: Home » Travel » Mooiste safari bestemmingen: 6 op een rij!

Mooiste safari bestemmingen: 6 op een rij!

door Jaro
de mooiste safari bestemmingen

Safari’s zijn erg populair. Tijdens een safari vakantie kun je de natuur verkennen op een unieke manier. Leeuwen spotten van dichtbij, kuddes antilopen die voorbijrazen en ontbijten terwijl er olifanten langslopen. Maar welke safari bestemming is nu een echte aanrader? Dit is moeilijk te zeggen, aangezien er veel plekken zijn waar je een geweldige safari vakantie kunt beleven. Wij hebben de 6 mooiste safari bestemmingen op een rijtje gezet!

De mooiste safari bestemmingen

Hét ultieme continent voor een Safari rondreis is natuurlijk Afrika. Hier vind je leeuwen, olifanten, zebra’s en nog veel meer bijzondere diersoorten. Bovendien is het aanbod safari’s hier gigantisch, een grote kans dat er wat voor je bij zit. Naast Afrika kun je natuurlijk ook uitwijken naar andere continenten. Wat zijn nu dé bestemmingen voor een safari vakantie in 2020? Wij hebben de leukste safari bestemmingen van de wereld op een rijtje gezet!

1 Zuid-Afrika

Op deze lijst met mooiste safari bestemmingen mag Zuid-Afrika natuurlijk niet ontbreken. Dit is een van de populairste safari landen en dat is geen verrassing. In bijvoorbeeld het Madikwe Game Reserve kun je de beroemde ‘big 5’ spotten. Bovendien is dit park ‘malaria vrij’ en is het hier niet overdreven toeristisch. Je mag het park allen onder begeleiding van een ranger bezoeken, maar dit is eigenlijk een groot pluspunt. Zo kom je namelijk veel meer te weten over de dieren en hun omgeving.

2 Tanzania

Een andere populaire vakantiebestemming is Tanzania. Dit wordt gezien als een van de beste safari bestemmingen om ‘The Great Migration’ live mee te maken. Dit is een jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen van Serengeti (Tanzania) naar Masai Mara (Kenia). Ze gaan daar opzoek naar eten en drinken en dit zorgt voor een geweldig aangezicht. Ook een pluspunt: Tanzania ligt aan de kust, je kunt dus een safari en strandvakantie eenvoudig combineren!

mooiste safari bestemmingen

3 Frankrijk

Voel je je niet zo aangetrokken tot het Afrikaanse continent? Ook buiten Afrika kun je geweldig op Safari. Zo ook in de Frans-Spaanse Pyreneeën. Een andere safari dan je gewend bent, maar minstens zo spectaculair. Hier kun je namelijk de meest unieke vogelsoorten spotten. Denk aan de bebaarde gier, maar ook de Europese honing buizerd. Naast vogels staat dit gebied ook bekend om de indrukwekkende vlinders in het voorjaar.

4 India

Van Europa gaan we helemaal naar India. Ook hier kun je namelijk geweldig op Safari. En dan met name in het Periyar Tijger reservaat. Hier leven 50 beschermde tijgers die je met een beetje geluk in levenden lijve kunt bewonderen. Naast tijgers lopen er ook wilde zwijnen, herten, bizons en olifanten rond. Je kunt per boot op safari of te voer. Wel onder begeleiding van een ervaren gids natuurlijk!

5 Canada

Ja, echt, in Canada kun je ook op Safari. En wel op Vancouver Island. Een water safari wel te verstaan. Dit is namelijk een van de beste plekken om walvissen en orka’s te spotten. Naast deze reusachtige wezens, kun je er ook vogels, beren, poema’s en wolven spotten.

6 Namibië

We sluiten af met een van de mooiste safari bestemmingen ter wereld: Namibië. De natuur in Namibië is erg uniek. Zo vind je hier de indrukwekkende Kalahari-woestijn, maar ook het Nationaal Park Etosha is een echte aanrader. Dit is tevens de beste plek om op safari te gaan. Dit park ligt bovenop de Etosha pan, een zoutvlakte van duizenden vierkante kilometers groot. Zo groot, dat deze vanuit de ruimte eenvoudig te zien is. Je vindt hier dieren als woestijnolifanten en neushoorns.

Zo, dit waren de mooiste safari bestemmingen, Ben jij weleens op Safari geweest? Zo ja, waar? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles