You are here: Home » Zakelijk » Zakelijk bloggen: waar schrijf je nu over?

Zakelijk bloggen: waar schrijf je nu over?

door Jaro
zakelijk bloggen

Tegenwoordig heeft elk bedrijf wel een website. Om deze website actief te houden en te laten scoren in Google is het belangrijk om deze geregeld te voorzien van updates. Een manier om dit te doen: zakelijk bloggen. Wat is een zakelijke blog en waar schrijf je in hemelsnaam over?

Zakelijk bloggen

Zonder zakelijke blog hoor je er tegenwoordig niet meer bij. Door te bloggen kom je in contact met je doelgroep en zorg je ervoor dat je website beter gevonden wordt in de zoekmachines. Bloggen is echter niet voor iedereen weggelegd. Daarom hieronder een aantal zakelijk bloggen tips. Want waarover bloggen?

1 Uitleg over je product en dienst

Veel bedrijven gebruiken hun zakelijke blog om de website bezoekers meer informatie te verschaffen over hun product of dienst. Heb jij bijvoorbeeld een website voor je schilderbedrijf? Dan kun je denken aan blogtitels als:

– De kunst van het schilderen

– Wat komt er allemaal kijken bij het schilderen van een huis?

2 Het beantwoorden van veel gestelde vragen

Je zakelijke blog kun je ook inzetten om antwoord te geven op veel gestelde vragen. Krijg jij bijvoorbeeld vaak de vraag hoelang je erover doet om de buitenkant van een huis te schilderen? Schrijf dan een blog als: ‘De buitenkant van je huis laten schilderen: hoe lang duurt dit?’.

3 Persoonlijke ervaringen

Op een zakelijke blog vind je ook vaak persoonlijke artikelen of anekdotes. Denk aan dingen die je hebt meegemaakt, of dingen die je hebt geleerd. Dit kan een ervaring op school zijn, of een nieuw afgerond project waar je erg trots op bent. Want je mag best trots zijn op wat je hebt bereikt. Wie weet inspireer je hier andere ondernemers mee!

Tips voor een goed blogartikel

Nu je weet waar je over moet schrijven, is het tijd voor een aantal blogtips. Een goede blog schrijven is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Hieronder een aan tips voor het schrijven van een blog!

zakelijk bloggen

1 Maak gebruik van tussenkopjes

Een blogartikel zonder tussenkopjes leest niet lekker weg. Daarnaast vindt Google dit ook niet erg interessant. Maak dus voluit gebruik van tussenkopjes. Dit leest makkelijker en bezoekers kunnen de tekst eenvoudig ‘screenen’.

2 Gebruik brede foto’s

Beeldmateriaal is essentieel voor een goed blogartikel. Zo maak je het aantrekkelijk voor de lezer. Zorg wel dat je foto’s even breed zijn als de content. Dit oogt rustig en overzichtelijk.

3 Call to action

Het doel van een zakelijke blog is natuurlijk het vinden van (nieuwe) klanten. Je wilt dat mensen die jouw blog lezen ook uiteindelijk je product of dienst afnemen. Dit kun je doen door vanuit je blogartikelen te linken naar je diensten. Ook kun je de blog afsluiten met een CTA, oftewel ‘Call to action’. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Vond je dit interessant en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.’.

3 Deel je blog

Als je een blogartikel plaatst dan wordt deze niet gelijk door iedereen gelezen. Laat mensen dus weten dat je een nieuw blogartikel hebt geschreven. Deel het artikel op Social Media, voeg het artikel toe aan je nieuwsbrief en plaats een update op LinkedIN. Je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen je blog lezen en hopelijk een dienst of product bij je afnemen. 

Heb jij een zakelijke blog? Zo ja, waar blog jij zoal over? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles