You are here: Home » Baby & Kids » Uit eten met kinderen; 5 tips

Uit eten met kinderen; 5 tips

door Marieke
Uit eten met kinderen in een restaurant

Waar je het ene kind overal mee naartoe kunt nemen, kan het bij het andere kind een flinke uitdaging zijn. Je kind gaat op ontdekkingstocht, zit overal op, aan of in en blijft niet op de plek waar jij ‘m zou willen hebben. Uit eten met kinderen kan soms een hele uitdaging zijn, maar aan de andere kant kan het ook een superleuk en gezellig uitje worden. Soms is het gewoon leuk om bij een speciale gelegenheid lekker met je gezin uit eten te gaan. Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat een avondje uit in een restaurant een heel gezellige gelegenheid wordt en dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Maar ook een goede voorbereiding is van belang om het zo leuk en gezellig mogelijk te houden!

Uitproberen

Als eerste kun je uit eten gaan eens proberen door met elkaar te gaan lunchen. In een gezellige brasserie kies je allemaal een lekker broodje, een tosti of een pannenkoek. Lunchen gaat sneller dan uit eten gaan in een restaurant. De bestelling is vaak sneller geplaatst en een broodje heb je vaak ook sneller op dan een driegangenmenu.

Type restaurant

Het is van belang dat je een kindvriendelijk restaurant kiest om uit eten te gaan. Met een pannenkoekenrestaurant weet je eigenlijk zeker dat deze kindvriendelijk is, er een speelhoekje is en dat de kinderen zullen smullen van een pannenkoek en hun bordje schoon leegeten. Wil je eens een keer wat anders dan een pannenkoekenrestaurant? Ook een pizzeria of een all-you-can-eat-restaurant is over het algemeen kindvriendelijk. Een pizza lusten kinderen vaak sowieso wel en bij een all-you-can-eat mogen ze zelf weten wat ze eten. Alleen al het zelf kiezen wat ze willen eten zal al in de smaak vallen bij kinderen!

Website

De meeste restaurants hebben wel een website. Voordat je een keuze maakt welk restaurant het wordt, is het goed om zorgvuldig de website te bekijken of het inderdaad wel zo kindvriendelijk is als jij denkt. Zie je foto’s van een leuk speelhoekje, wordt er een uitgebreid kindermenu aangeboden, wordt er op de website melding gemaakt dat het een kindvriendelijk restaurant is? Lees ook een aantal reviews die andere klanten hebben achtergelaten op Facebook of de website.

Reserveer een tafeltje

Het is verstandig om van tevoren een tafeltje in het restaurant te reserveren. Zo weet je zeker dat er een plekje voor jou en je gezin is en hoef je niet onverhoopt een ander restaurant te zoeken. Dat komt het humeur en de sfeer vaak niet ten goede. Wellicht is het een tip om al vroeg in de avond uit eten te gaan. Kies bijvoorbeeld voor 17:00 uur. Er zijn dan nog weinig mensen in het restaurant om die tijd en jullie kunnen dan sneller een bestelling plaatsen die sneller wordt uitgeserveerd. Hiermee voorkom je dus lange wachttijden. En hoe later het wordt, hoe meer moe kinderen zullen worden.

Neem wat te doen mee

Laat kinderen iets meenemen waarmee ze de tijd kunnen doden. Dit kan een kleurboek met stiften zijn, een leesboek, een puzzelboekje of een klein spelletje. Hiermee voorkom je verveling en dat kinderen door het restaurant gaan lopen rennen.

Verder is het van belang dat je van tevoren al duidelijk afspraken maakt. Wanneer mogen kinderen naar het speelhoekje als dat er is? Mogen ze ook een toetje? Duidelijke afspraken voorkomt al een hoop problemen.

Lees ook: Waarom een hobby goed is voor je kind; 6 redenen

 

Related Articles