You are here: Home » Reizen » Rondreizen door Europa: 4 prachtige locaties om te bezoeken

Rondreizen door Europa: 4 prachtige locaties om te bezoeken

door Jaro
rondreis-europa-plitvice-meren

Op vakantie gaan is natuurlijk leuk, maar rondreizen is nog veel leuker. Wanneer je avontuurlijk en flexibel ingesteld bent, dan is een rondreis echt wat voor jou. Maar waar gaat de reis dan naartoe? Wij hebben 4 prachtige locaties op een rijtje gezet!

Rondreizen door Europa

Europa is het ideale continent voor een rondreis. Het wegennet is over het algemeen erg goed, je kunt er met het openbaar vervoer en de meeste mensen spreken Engels. Ook heeft Europa veel te bieden: denk bijvoorbeeld aan historische steden, indrukwekkende natuur en een diverse cultuur. Welke landen in Europa mag je beslist niet overslaan tijdens een rondreis? Wij hebben de 4 mooiste locaties op een rijtje gezet!

1 Tromso, Noorwegen

Scandinavië is een prachtig gebied, wat je zeker niet mag overslaan. Met name landen als Zweden en Noorwegen zijn een lust voor het oog. Een plek dit je beslist niet mag overslaan tijdens je rondreis Noorwegen is Tromso. Tromso is een moderne stad middenin het noordpoolgebied. De stad ligt op slechts 350 kilometer van de poolcirkel en is de grootste stad in dit gebied. Hier kun je onder andere het noorderlicht zien (van september tot maart). Het klimaat is hier relatief mild, wat verrassend is gezien de Noordelijke ligging van de stad. Andere activiteiten die je in en nabij Tromso kunt doen: kajakken, vissen, walvissafari en het maken van een hondensleetocht. Ook is het uitgaansleven in Tromso zeer uitbundig. Je kunt hier dus ook ’s avonds een heerlijke tijd hebben!

rondreis-europa-noorwegen

2 Plitvice Meren, Kroatië

Een ander gebied wat je beslist niet mag overslaan tijdens je rondreis door Europa is Oost-Europa. Landen als Servië, Slovenië, Macedonië en Kroatië worden door velen ten onrechte onderschat. Eén plek die je tijdens je rondreis door Kroatië moet zien: de Plitvice Meren. Dit Nationaal Park wordt gezien als het allermooiste nationale park van Europa. De meren, met de prachtige watervallen, staan sinds de jaren 70 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets… In totaal vind je maar liefst 16 meren in het park en de meren hebben een turquoise-blauwe kleur. De meren staan in verbinding met elkaar door middel van 90 watervallen. Naast deze wonderbaarlijke wateren, heeft dit park nog meer te bieden. Zo worden de meren omringd door prachtige bossen met indrukwekkende bewoners. Zo leven hier onder andere beren en wolven. Je mag deze bossen dus niet op eigen houtje verkennen, maar alleen onder leiding van een ervaren gids.

Plitvice

3 Calabrië, Italië

Vanaf Kroatië steken we de Adriatische zee over naar het prachtige Italië. Italië staat bekend om de rijke historie, het overheerlijke eten en de prachtige natuur. Eén van de mooiste regio’s van Italië is Calabrië. Helemaal in het Zuiden van Italië, in de punt van de laars, vind je deze pittoreske regio. De hoofdstad van de regio is Catanzaro en Calabrië staat vooral bekend om de heldere zee aan de kust van het gebied. Verder vind je hier knusse dorpjes en prachtige stranden. Italië op zijn best!

Calabrië

4 Pilion, Griekenland

We sluiten deze lijst af met een relatief onbekende bestemming in Griekenland. Wanneer je aan Griekenland denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de eilanden. Rhodos, Kreta, Santorini, allemaal prachtige vakantiebestemmingen. Maar wist je dat het binnenland van Griekenland minstens zo mooi is? Met name de streek Pilion is een echte aanrader. Dit schiereiland ligt aan het oosten van het Griekse vasteland en staat bekend om de prachtige natuur. Je vindt hier een grote diversiteit aan planten en de uitzichten zijn adembenemend. Natuurlijk wordt je ook verwend met prachtige stranden en gezellige dorpjes waar je heerlijk traditioneel Griekse maaltijden kunt eten. De grootste stad in de regio is Volos. Hier is het wat drukker, maar dat neemt niet weg dat het een prachtige stad is waar je uren rond kunt lopen. Als Griekenland op de route ligt, moet je Pilion beslist bezoeken!

rondreis-europa-pilion

Related Articles