You are here: Home » Uncategorized » Veilig en ontspannen langer thuis wonen

Veilig en ontspannen langer thuis wonen

door Annerieke
traplift langer thuis wonen

Nog niet zo heel lang geleden was het redelijk gebruikelijk dat je als hulpbehoevende oudere of persoon met een mobiliteitsprobleem al snel naar een verzorgings- of verpleegtehuis verhuisde. Maar tijden veranderen, en de zorgbranche is tegenwoordig heel anders ingericht. Mensen blijven zo lang mogelijk thuis wonen, en krijgen daar de hulp die ze nodig hebben. Zou jij het ook niet veel fijner vinden om in je eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven? Zodat je je zelfstandigheid en vrijheid zoveel mogelijk behoudt? Met enkele aanpassingen in huis kunnen ook mensen die bijvoorbeeld niet meer zo gemakkelijk ter been zijn, gemakkelijk thuis blijven wonen.

Veilig douchen

Woon jij ook nog in een ouder huis met een bad? Tegenwoordig zijn er klusbedrijven die binnen een paar dagen het bad verwijderen uit de badkamer en een douche plaatsen. Eventueel nog een douchestoel of handgrepen laten monteren, en je kunt weer heerlijk ontspannen en veilig jezelf opfrissen dagelijks.

Met een traplift toegang tot het hele huis

Voor mensen die ouder worden en / of mobiliteitsproblemen hebben, kan het een probleem worden trap te lopen. Bijvoorbeeld omdat het teveel energie kost, of omdat het voor pijn zorgt. Is het dan gelijk nodig gelijkvloers te gaan wonen? Nee hoor, met een traplift heb je zonder problemen toegang tot de bovenverdieping. Is een nieuwe traplift een te grote investering? Dan kun je ook kiezen voor een gebruikte traplift bij 123trapliften.nl.

Tip: De Nederlandse overheid moedigt het aan om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Voor aanpassingen in huis zijn daarom soms subsidies beschikbaar, waarmee je een gedeelte van de investering kunt terugkrijgen. Vraag bij je gemeente na, welke subsidies er mogelijk zijn.

Drempelhulpen laten plaatsen

Maak je binnenshuis gebruik van een rolstoel of rollator, dan kunnen drempels letterlijk onoverkomelijk lijken. Soms is het mogelijk om drempels te verwijderen, zodat je je gemakkelijk van je ene ruimte naar de andere kunt voortbewegen. Als het niet mogelijk is om drempels te verwijderen, kunnen er meestal wel drempelhulpen geplaats worden. Hierdoor kun je ook met een rolstoel of rollator over een drempel heen rijden.

Bed op comforthoogte

Als je minder goed ter been wordt, wordt het lastiger overeind te komen uit bed. Verminderde spierkracht en bijvoorbeeld een slechter evenwichtsgevoel kunnen voor een echt gevecht tegen de zwaartekracht zorgen. Om het in en uit bed stappen te vergemakkelijken, is het mogelijk een bed op comforthoogte aan te schaffen. Vroeger heette dit ook wel een ‘seniorenbed’, maar tegenwoordig kiezen ook veel jongere mensen voor een hoger bed vanwege de eenvoudigere in- en uitstap.

Het gemak van een sta-op stoel

Ouderen worden vaak minder actief en brengen de dag steeds meer zittend door. Om gezondheidsproblemen hierdoor te voorkomen is het belangrijk een goede stoel te hebben. En net als bij een bed kan het een hoop kracht kosten om op te staan uit een stoel. Een sta-op-stoel geeft je precies op dat moment een duwtje in de rug. Je benen, armen en rug worden ontzien doordat de stoel automatisch kantelt en je op je benen neerzet.

Related Articles