You are here: Home » Reizen » Vakantie Waddeneilanden: 4 mooie plekken die je moet bezoeken!

Vakantie Waddeneilanden: 4 mooie plekken die je moet bezoeken!

door Jaro
vakantie-waddeneilanden

Vakanties in eigen land worden steeds populairder. Verre reizen zijn niet goed voor het milieu en daarnaast kosten deze reizen ook een flinke duit. Een vakantie in eigen land is goedkoper en een stuk eenvoudiger. Daarnaast hoef je hier ook niet lang voor uit te trekken, maar kun je ook eenvoudig een weekendje weg. Eén van de mooiste plekken van Nederland zijn de Waddeneilanden. Maar wat te doen tijdens een vakantie op de Waddeneilanden? Wij hebben een aantal Waddeneilanden tips op een rijtje gezet!

Waddeneilanden vakantie

Als Nederlander moet je een keer naar de Waddeneilanden op vakantie zijn geweest. De prachtige duinen, bossen, graslanden en natuurlijk de wadden. Er zijn in totaal 5 bewoonde Waddeneilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De Waddeneilanden zijn zomers erg populair, maar je kunt er het hele jaar terecht. In de zomer kun je genieten van veel gezelligheid en in het naseizoen kun je meer genieten van de rust en de natuur. Kortom, een vakantie naar de Waddeneilanden is een echte aanrader! Welke plekken op de Wadden moet je beslist zien? Wij hebben er 4 op een rijtje gezet!

1 Vlieland bezoeken

Het op een na kleinste eiland van de eilandengroep is Vlieland. Dit is gelijk ook een van de populairste bezienswaardigheden van de Waddeneilanden, met name onder de rustzoekers. Het eiland is heerlijk rustig en je kunt er niet met de auto komen. Een echte aanrader op Vlieland is de zandvlakte op het westen van het eiland. Deze staat ook wel bekend als de ‘Sahara van het noorden’. Een andere tip is het bezoeken van de Kroonspolders. Deze polders kun je alleen onder begeleiding van een gids bezoeken.

2 Brandaris (en de overige vuurtorens)

Kenmerkend voor de Waddeneilanden zijn natuurlijk de vuurtorens. Een bezoekje aan een van de Waddeneilanden is dan ook niet compleet zonder de vuurtoren te hebben bezocht. De meest bekende vuurtoren is Brandaris, de vuurtoren op Terschelling. Deze vierkante vuurtoren is erg bekend en dit is tevens de oudste vuurtoren van Nederland. Andere imposante vuurtorens zijn Bonrif op het eiland Ameland en de Vuurboetsduyn op Vlieland. Wil je echt naar boven in een vuurtoren? Dan moet je de eilanden Texel, Vlieland of Ameland bezoeken. Dit zijn de enige vuurtorens die open zijn voor publiek.

vakantie-waddeneilanden-terschelling

3 Het breedste strand van Europa

Wist jij dat het breedste strand van Europa zich op de Wadden bevindt? En dan wel op Schiermonnikoog. Het strand heet De Balg en is een van de populairste bezienswaardigheden van de Waddeneilanden. Let wel op: je kunt de Balg alleen betreden met laag tij. Je kunt er dan geweldig lopen, zeehonden spotten en unieke schelpen rapen.

4 De gezellige dorpjes van Texel

Het eiland Texel staat bekend om de gezellige dorpjes. In totaal zijn er 7 dorpen op het eiland: Den Burg, Den Hoorn, Oude Schild, De Koog, Oosterend, De Waal en Cocksdorp. Ieder dorp heeft zijn eigen identiteit en geschiedenis. Het meest ‘levende’ dorp is Den Burg. Hier woont meer dan de helft van de bewoners van Texel. Als je van de zon wilt genieten dan is De Koog een echte aanrader met prachtige stranden en veel watersportmogelijkheden!

Zo, dit waren onze tips voor een vakantie op de Waddeneilanden. Ben jij weleens naar de Wadden geweest? Zo ja, wat is jouw favoriete eiland? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Related Articles