You are here: Home » Lifestyle » Wist jij dat je hond hier stress van krijgt?

Wist jij dat je hond hier stress van krijgt?

door danny
Wist jij dat je hond hier stress van krijgt

Honden kunnen vrij gevoelige dieren zijn. Het is daarom goed mogelijk dat honden op sommige momenten stress kunnen ervaren. Dit is natuurlijk allesbehalve fijn voor je hond, want hierdoor kunnen zij zich anders gaan gedragen. Maar door welke dingen kunnen honden dan eigenlijk stress ervaren? Wij zetten er een aantal voor je op een rij in dit artikel.

Angst voor honden

Het is mogelijk dat bepaalde honden stress krijgen omdat zij angst hebben voor andere honden. Dit kun je aan jouw hond gaan merken als je bijvoorbeeld tijdens het wandelen een andere hond tegenkomt. Als jouw hond hier extreem op reageert, kan het zomaar zo zijn dat jouw hond bang is voor andere honden. En dat kan stress opleveren.

Hond heeft pijn

Waardoor honden ook stress kunnen hebben: pijn. Als jouw hond pijn heeft, kan het zo zijn dat jouw hond hierdoor stress krijgt. Bij welke symptomen je kunt denken als jouw hond gespannen is? Het aflikken van de bek, hoog blaffen, hijgen, veel gapen, trillen, druk snuffelen en ga zo maar door. Als jouw hond deze symptomen vertoont, kan het dus zomaar zo zijn dat jouw hond ergens pijn heeft.

Verlatingsangst

Een andere reden waarom stress bij honden voor kan komen, is omdat zij verlatingsangst hebben. Honden met verlatingsangst zijn vak erg aanhankelijk en op gezinsleden gesteld. Als de hond merkt dat jij vertrekt, kan de hond in de stress raken en zich anders gaan gedragen. Als je merkt dat jouw hond gespannen is, wil je er natuurlijk voor zorgen dat jouw hond stressvrij wordt. Adaptil hond kan hierbij helpen.

Veranderde omgeving

Honden kunnen ook stress ervaren als zij in een veranderde omgeving terechtkomen. Bij een veranderde omgeving zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld een vakantie of verhuizing. Aangezien dit nieuw voor hen is, kan het zo zijn dat zij hier erg aan moeten wennen. En dit kan symptomen van stress opleveren. 

Lawaai

Sommige honden zijn bang voor hard geluid. Als je een hond hebt, kan het zomaar zo zijn dat jouw hond bijvoorbeeld bang is voor vuurwerk. Dit kan bijvoorbeeld ook zo zijn bij harde muziek. Als jouw hond geen fan is van hard geluid/lawaai, kan het zo zijn dat hij/zij stress krijgt. 

Bezoek aan de dierenarts

Bezoek aan de dierenarts

Honden kunnen snel gevoelig zijn voor bepaalde prikkels. Vaak weten ze dan ook goed wat er aan de hand is. Een bezoek aan de dierenarts kan een hond dan ook stress geven. Ook dit is een nieuwe situatie en voor honden uiteraard ongewenst, waardoor het goed mogelijk is dat honden hierdoor ongewenst gedrag gaan vertonen. 

 

Bovenstaande dingen kunnen ervoor zorgen dat jouw hond stress ervaart. Als jouw hond de laatste tijd gespannen is, kijk dan eens of één of meerdere van bovenstaande dingen een rol zouden kunnen spelen. Om de stress te verminderen, kan het een goed idee zijn om Adaptil te gebruiken. Ook kan het een aanrader zijn om iets vaker hondensnacks te geven, om de honden wat te kunnen kalmeren. 

Related Articles