You are here: Home » Lifestyle » Hoe kies je de juiste rugzak voor jou?

Hoe kies je de juiste rugzak voor jou?

door danny
Hoe kies je de juiste rugzak voor jou

Rugzakken zijn toch wel een van de betere uitvindingen die ooit gedaan zijn. Ze stellen je in staat om op een laagdrempelige manier veel spullen mee te dragen, en daarom komen ze altijd van pas. Maar waar moet je op letten wanneer je op zoek bent naar handige rugzak? We bespreken een aantal zaken die je kunt laten meewegen bij het kiezen van de juiste rugzak voor jou.

Ruimte

Een belangrijke factor in de keuze voor de juiste rugzak of backpack, is om te bepalen wat de maximale inhoud van de rugzak moet zijn. Voor dagelijks gebruik of dagtochten kun je volstaan met een zogenaamde ‘dagrugzak’ van tot de 30 liter. Ga je echt een meerdaagse trekking doen, dan moet je zaken als een slaapzak en slaapmat kwijt kunnen en hebt je een trekkingrugzak nodig waar 50 liter kan. Ga je op pad met een tent, maar kun je de spullen verdelen over reisgenoten, dan is een trekkingrugzak van 60 liter aan te raden. Ga je alleen of neem je ook klimspullen mee, kies dan voor een klimrugzak van tussen de 65 en 75 liter.

Vakken

Beoordeel een rugzak primair op het hoofddoel waarvoor je hem wilt gebruiken. Dat moet de rugzak goed mogelijk faciliteren. De beste wandelrugzakken hebben bijvoorbeeld een open zijvak in de vorm van een netje waar je een bidon of flesje water in kunt stoppen zodat je er makkelijk bij kunt. Moet je veel kleine spullen meenemen? Dan is het handig dat je ook een aantal kleine vakjes hebt, zodat je niet alles bij elkaar hoeft te stoppen in een groot vak en er lang naar moet zoeken. Wil je veel grote spullen kunnen meenemen, zorg er dan voor dat de rugzak die je kiest een vak heeft wat daar de ruimte voor biedt.

Juiste rugzak uitkiezen

Laptop

Is het je bedoeling om regelmatig je laptop mee te nemen in je rugzak? Besef dan dit een kwetsbaar apparaat dat je zo voorzichtig mogelijk moet vervoeren. Het is verstandig om dan voor een rugzak te gaan met een speciaal laptopvak. Aan alle zijden wordt je laptop dan beschermd tegen stoten en krassen door gewatteerde vulling in de wanden rondom het vak. Om zeker te weten dat jouw laptop ook in het vak past, moet je je laptop dichtgeklapt van linksonder naar rechtsboven opmeten en het aantal centimeters te delen door 2,54 om het aantal inches te krijgen. Vergelijk dit met de specificaties van de rugzak.

 

Verder is natuurlijk ook het draagcomfort van belang. Probeer een rugzak daarom uit voordat je besluit hem te kopen of te houden in het geval dat je hem thuis hebt laten bezorgen.

Related Articles