You are here: Home » Wonen » Zit jouw schakelmateriaal op de juiste plek?

Zit jouw schakelmateriaal op de juiste plek?

door danny
Zit jouw schakelmateriaal op de juiste plek

We werken nog steeds veel thuis. Hierdoor gebruik je vaker stroom op plekken waar je dit eerder niet nodig had. Maar zit er wel een stopcontact in de buurt van je thuiswerkplek? En hoe zit het met de rest van het schakelmateriaal, zit dat wel op een handige plek?

Welk schakelmateriaal heb je en wat heb je eigenlijk nodig?

Kijk eens rond in je huis. Welk schakelmateriaal heb je en op welke plek bevindt zich dit? De kans is groot dat je de indeling van je meubels hebt veranderd nadat het schakelmateriaal is geplaatst. Of misschien zat het schakelmateriaal er al van de vorige bewoners. De plaats van een stopcontact sluit dus misschien niet meer aan bij jouw wensen. Waar mis je op dit moment stroompunten?

Naast stopcontacten zijn er nog veel meer soorten schakelmateriaal verkrijgbaar. Een lichtschakelaar bijvoorbeeld. Niks is zo irritant om weer je bed uit te moeten, omdat je vergeten bent het licht uit de doen met het knopje aan de andere kant van de kamer. Neem dus rustig de tijd om te inventariseren wat je aan schakelmateriaal nodig hebt.

Maak een nieuwe indeling

Maak een nieuwe indeling

Voordat je meteen achter de laptop gaat om nieuw schakelmateriaal te bestellen is het handig om van tevoren een nieuwe indeling te maken. Teken deze voor jezelf uit. Zo creëer je een duidelijk overzicht en maak je de kans kleiner dat je alsnog iets vergeet. Bedenk dan ook meteen of je dezelfde stijl aanhoudt of dat je het over een andere boeg gooit. Misschien is jouw interieur wel toe aan een andere kleur schakelmateriaal. Eentje die mooi aansluit op de rest van de inrichting. 

Verplaats of plaats nieuw schakelmateriaal

Doordat je een tekening hebt gemaakt kun je zien of je dingen moet verplaatsen. Heb je nog extra stopcontacten nodig? Dan ga je ook nieuw schakelmateriaal plaatsen. Hiervoor heb je niet alleen het schakelmateriaal zelf nodig, maar ook andere elektromaterialen. Buizen voor in de muur, een kabeldoos, aansluitdraden en noem maar op. Weet je niet wat je nodig hebt? Laat je adviseren door een bedrijf als Elektramat. Zo’n elektrotechnische groothandel heeft vaak alles in huis en daardoor kun je alles tegelijk bestellen. Heb je nou echt geen verstand van elektra? Laat de klus dan uitvoeren door een professional. Zo voorkom je gevaarlijke situaties. Jouw huis moet natuurlijk een omgeving blijven waar je veilig kunt wonen.

Related Articles