You are here: Home » Lifestyle » De tuintrends van 2019

De tuintrends van 2019

door Constance

De tijd dat je je hele leven met dezelfde wit of groene terras-set deed, ligt alweer een tijdje achter ons. Want er zijn niet alleen trends te bespeuren voor ín je huis, maar dat geldt ook voor je tuin, balkon en terras. Tuinmeubelen en tuinaccessoires geven je het echte buitengevoel. En wat zijn de tuintrends voor 2019?

Het balkon

Zelfs voor op een klein balkon zijn er voldoende mogelijkheden om op je balkon te kunnen genieten van de zon en hierop lekker te kunnen eten of loungen.
Als je geen ruimte genoeg hebt voor een grote eettafel kies dan voor een zgn. balkontafel. Deze zijn er van metaal, die je kan wegklappen als je hem niet nodig hebt, maar ook van geïmpregneerd hout. Een houten balkonhang tafel kan je natuurlijk kant en klaar kopen, maar er staan handleidingen online om zelf aan de slag te gaan, ideaal voor de handige klusjesman of -vrouw.

Wil je lekker kunnen zitten, eten en loungen? Ook voor een balkon zijn er genoeg mogelijkheden voor een zithoek. Om ruimte te besparen kan je kiezen voor een hoekbank, met bijpassende tafel. En wil je kunnen loungen én eten maar heb je geen plek voor beiden, kies dan een loungeset gemaakt van pallets. Als je wilt loungen of zonnen, dan gebruik je de tafel, met een extra kussen, als ligbed. En ga je eten? Kussen eraf en je tafel staat klaar. En de kussens kan je gemakkelijk opbergen in een kussenkist. Deze kist kan je ook weer gebruiken als bankje of bijzettafel.

En je kunt de balustrade van je balkon niet alleen gebruiken voor de balkon tafel, maar ook voor de balkon bbq, die hang je er gewoon naast. Of je zet een kleine, ronde, elektrische bbq op je eettafel en smullen maar.

Het terras

Afhankelijk van de grootte van je terras kan je kiezen voor verschillende soorten terrasmeubels. Wil je kunnen zitten en eten, dan is een multifunctionele loungeset de oplossing. Overdag kan je hierop lekker lezen, zonnen en borrelen en ’s avonds lekker dineren.

Ben je een echte zonaanbidder en wil je de hele dag luieren in de zon, dan zijn comfortabel ligbed essentieel. Een ligbed moet robuust en stevig zijn en met een lekker dik kussen. Wil je niet de hele dag in de felle zon liggen, dan is het erg prettig als het ligbed een afdakje boven je hoofd heeft. Of als er ruimte op je terras is voor een grote parasol. En wat dacht je van een klein tafeltje naast je ligbed, zodat je je drankje, zonnebril, e-reader en zonnecrème kwijt kunt.

Gebruik je je terras voornamelijk om te eten, met je gezin of vrienden, dan is erg prettig als je een ruime eettafel hebt met stoelen of banken met kussens.
Heb je kinderen en genoeg ruimte op je terras dan is het leuk als je voor hen een eigen houten picknicktafel neerzet. Zo kunnen ze lekker hun eigen gang gaan, en jij kan met vrienden en familie een gesprek voeren en toch een oogje in het zeil houden.
Een grote parasol of overkapping zorgt ervoor dat je, bij wat kleine regenbuitjes, toch buiten kan blijven zitten en wordt het wat frisser, steek dan een buitenhaard of elektrische terrasverwarming aan. Zo kan je tot in de kleine uurtjes genieten.

De tuin

Verlichting in de tuin is ook niet meer weg te denken, maar niet elke tuin heeft de mogelijkheid voor het aansluiten van elektra. En een van de trends van 2019 zijn dan ook buitenlampen op zonne-energie.
Er zijn kleine lampen die je langs je tuinpad neerzet, maar ook hanglampen met een bewegingssensor, zodat ongenode gasten ineens in de spotlights komen te staan.

Maar wil je je terras, balkon of overkapping een fijne sfeer geven, kies dan voor schemer- of hanglampen, en ook deze zijn zonnepanelen, waardoor je deze lampen overal neer kan zetten.

De bbq is toch wel de ultieme zomeraccessoire, en deze is in steeds meer soorten en maten te koop. In de buitenkeuken kiest men dan ook vaak voor een gasbbq. Maar meer en meer wil de ‘oerman’ een grote bbq, die je oldschool verwarmt dmv. briketten of kolen. Op deze bbq’s past gemakkelijk 1 groot stuk vlees of vis, inclusief een heerlijke groenteschotel.

Andere accessoires die je tuin, terras of balkon opfleuren zijn (grote) potten met daarin klimplanten, struiken of kleine bomen. En wat dacht je van een hangstoel of – hangmat, een zitzak of ruime poef? Deze kan je gemakkelijk verplaatsen en zelfs, in de winter, in je woonkamer neerzetten.

Vind je dit een leuk artikel? Meer woontrends vind je op lifestylelady.nl

Related Articles