You are here: Home » Wonen » 5 verhuishacks die jij nog niet kende

5 verhuishacks die jij nog niet kende

door danny
5 verhuishacks die jij nog niet kende

Is jouw verhuisdag op komst? Dan maak je vast drukke en spannende tijden mee. Vaak maken we het onszelf met het verhuizen moeilijker dan noodzakelijk is. Daarom hebben we 5 hacks voor verhuizen op een rijtje gezet die je wellicht nog niet kende, maar wel van pas kunnen komen.

Mobiele opslag

Als je kleiner gaat wonen of bij iemand anders intrekt, dan kan het natuurlijk zo zijn dat je niet al je spullen mee kunt nemen, terwijl bij de overgebleven spullen toch echt dingen zitten die je wilt kunnen bewaren. Hiervoor kun je een opslagbox huren, maar in de meeste gevallen betekent dit een extra adres waar je spullen naartoe kunt brengen. Bij Kubox kun je mobiele opslag voor de deur regelen. Zij brengen een container waarin jouw spullen opgeslagen kunnen worden naar jouw adres, waar je hem kunt vullen. Vervolgens wordt de container opgehaald en opgeslagen. Heb je je spullen weer nodig, dan kun je een afspraak maken om ze te laten komen brengen naar je adres. Handig!

Kleding met haak vervoeren

Verspil je tijd niet aan het van de haak halen en opvouwen van kleren die op een haak hangen. Pak ze met haak en al uit de kast en doe er een grote zak omheen. Bind de hangers aan elkaar vast zodat ze op hun plek blijven en niet in de kleding of de zak blijven haken. Zo kun je ze op het nieuwe adres meteen weer gemakkelijk ophangen.

Foto’s maken bij het uit elkaar halen

Is jouw technische inzicht beperkt? Dan zal je er de pee in hebben dat je elektronische apparatuur moet ontkoppelen en sommige meubels uit elkaar moet halen om ze te kunnen verhuizen, want op je nieuwe adres moet je dan weer opnieuw uitvogelen hoe het allemaal in elkaar zat. Maak daarom vóór het ontkoppelen en tijdens het demonteren foto’s waarop je goed kunt zien hoe alles hoort te zitten. Dat kan je een hoop tijd en frustratie schelen!

Beter boeken verhuizen

Beter boeken verhuizen

Veel mensen kunnen rijen dozen vullen met boeken die meeverhuisd moeten worden en tillen zich daar een breuk aan. Je maakt het voor jezelf veel doenlijker om een doos maar voor de helft te vullen met boeken en verder te vullen met lichte spullen, zoals knuffels, handdoeken en theedoeken. Deze kun je dan ook nog eens inzetten als opvulmateriaal om je boeken te beschermen. Laat geen lege plekken in de doos, want dan wordt de doos instabiel tijdens het dragen en kunnen je boeken beschadigd raken. Vul desnoods op met krantenpapier of noppenfolie. Klik op de link voor meer boeken verhuizen tips.

Huur steekwagentjes

Heb je het geld niet om een verhuisbedrijf in te schakelen? Dan moet je zelf aan de bak om je spullen te verhuizen. Dat wil niet zeggen dat je elke doos een voor een met de hand hoef te vervoeren. Huur een steekwagentje voor een dag. Dan kun je dozen stapelen en ze zonder pijn aan je rug en je schouders vervoeren.

 

Dit artikel betreft een samenwerking.

Related Articles