You are here: Home » Beauty » 3 tips om dun haar stijl te maken

3 tips om dun haar stijl te maken

door danny
3 tips om dun haar stijl te maken

Heb je dun haar en vind je het leuk om nieuwe dingen te proberen met je haar? Dan kun je natuurlijk aan verschillende dingen denken. Een staart of vlecht maken is mogelijk, maar je kunt uiteraard ook denken aan het krullen of stijl maken van je haar. Als je op zoek bent naar leuke inspiratie voor jouw haar, kun je een kijkje nemen bij Haarstijlspecialist.nl. Benieuwd hoe jij dun haar perfect stijl kunt maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij sommen hieronder wat handige tips voor je op!

Je haar wassen

Wil je jouw haar mooi stijl maken? Dan is het ten eerste handig om in de douche te stappen om je haar te wassen. Dit kan er namelijk bij helpen om jouw haar er straks mooier uit te laten zien. Bij het wassen van je haar kan een goed verzorgende shampoo goed van pas komen. Maar ook conditioner of een haarmasker in je haar doen na het wassen kan nog een goede mogelijkheid zijn. Als je dit van tevoren doet, heb je jouw haar al goed verzorgd voordat je met de stijltang aan de slag gaat. Het goed wassen van je haar van tevoren is dus zeker een aanrader.

Het dunne haar voorbereiden

Het dunne haar voorbereiden

Om jouw dunne haar te stijlen, kun je aan de gang gaan met een stijltang. Omdat dit niet heel goed is voor je haar, is het goed om je haar hier eerst op voor te bereiden. Dit kun je op verschillende manieren doen. Ten eerste is het van belang dat je jouw haar na het douchen goed uitborstelt. Op deze manier kun je het ook al wat meer stijl maken, waardoor het stijlen van je haar straks snel klaar is.

Naast het borstelen van je haar is het handig om gebruik te maken van een hittebestendige mousse. Als je dit in je dunne haar aanbrengt, zorg je er namelijk voor dat het beter bestand is tegen de hitte van de föhn en stijltang. Naast een mousse kun je dit ook doen met behulp van een hittebestendige haarspray. In ieder geval is het handig om je haar te beschermen tegen hitte, aangezien je de kans op beschadigingen in je haar zo meer kunt voorkomen. Zeker als je dun haar hebt is het namelijk sneller mogelijk om je haar te beschadigen als je gebruikmaakt van een stijltang. Door hittebestendige haarproducten te gebruiken van tevoren gebruiken kun je jouw haar meer beschermen en veiliger aan de slag gaan.

De föhn en de stijltang gebruiken

Om je dunne haar mooi stijl te maken, is het handig om gebruik te maken van een föhn en stijltang. Eerst een föhn is belangrijk, aangezien je hiermee jouw haar goed droog kunt maken. Probeer absoluut te voorkomen dat je jouw haar gaat stijlen als het nog niet goed droog is. Hierdoor kun je in vervelende situaties terechtkomen, dus doe dit niet. Zorg er echt voor dat het haar goed droog is voordat je met de stijltang aan de slag gaat.

Ook qua stijltang is het handig om rekening te houden met je dunne haar. Hierbij is het goed om te kijken naar de beste stijltang voor dun haar. Met dun haar is het van belang dat het stijlen op een goede manier gebeurt en een goede stijltang draagt hieraan bij. Als je hier nog niet over beschikt, kan het goed zijn om hiernaar op zoek te gaan. Ook is het handig om bij het stijlen de temperatuur niet te hoog te zetten, zodat je haar niet verbrandt.

Deze drie tips hierboven kunnen jou erbij helpen om je dunne haar mooi stijl te maken. Zorg er wel altijd voor dat je veilig te werk gaat en dat je voorzichtig omgaat met jouw dunne haar. Je wilt tenslotte niet dat het straks beschadigt bij het stijlen!

Related Articles