You are here: Home » Baby & Kids » Slapen op je vakantie-adres; 5 tips om het zo vertrouwd mogelijk te maken

Slapen op je vakantie-adres; 5 tips om het zo vertrouwd mogelijk te maken

door Marieke
Slapen op je vakantieadres, met deze tips maak je het zo vertrouwd mogelijk

De eerste nacht op je vakantieadresje is vaak een ramp. Je moet wennen aan een ander matras, een ander kussen en een ander dekbed. En je hoort buiten vreemde geluiden of het valt je op dat het juist helemaal stil is terwijl je thuis altijd wel wat geluid van bijvoorbeeld een autoweg hoort. Je kunt maar niet in slaap komen en ligt de hele nacht wakker. Niet alleen volwassenen hebben hier last van, ook kinderen moeten wennen aan een nieuwe omgeving. Waar jij na een lange reis verlangde naar een rustig avondje, ligt je kind alleen maar wakker. Om de avonden en nachten op je vakantieadresje wat rustiger te laten verlopen geven wij je een aantal tips zodat ook je kindje de slaap de slaap wat beter kan vatten en de hele nacht door kan slapen. Zo komen jullie allemaal weer uitgerust en vol energie terug van een heerlijke vakantieweek.

Tip 1: niet-gewassen pyjama en beddengoed

Als je je vakantietas inpakt dan neem je schone kleren mee. Toch kan het voor een kind beter zijn om een pyjama mee te nemen waar hij/zij al een paar nachtjes in geslapen heeft. De vertrouwde geur hangt dan al in de pyjama en dat vinden veel kinderen fijner. Neem ook het beddengoed – hoeslaken, dekbedovertrek en kussensloop – van thuis mee. Nee, geen schone uit de kast, maar degene die thuis op bed lag.

Tip 2: neem vuilniszakken en plakband mee

Op je vakantieadresje kun je er niet vanuit gaan dat er verduisterende gordijnen voor de ramen hangen. Het is alleen maar mooi meegenomen als dat wel het geval is. Neem voor de zekerheid flink wat vuilniszakken en plakband mee waar je de ramen mee kunt afdekken. Als het in de slaapkamer donker is, valt je kindje veel sneller in slaap en wordt het de volgende ochtend vaak minder vroeg weer wakker door het zonnetje wat langs de kieren de slaapkamer in schijnt.

Tip 3: zo vertrouwd mogelijk

Voor jonge kinderen is het belangrijk om het zo vertrouwd mogelijk te laten lijken. Neem daarom zo veel mogelijk eigen spullen mee. Als je kindje op het vakantieadresje in een campingbedje slaapt, laat het dan een paar dagen daarvoor thuis ook al een paar keer in een campingbedje slapen. Neem ook de eigen vertrouwde beddengoed, knuffel, speen, speelgoed, etc. mee.

Tip 4: meerdere kinderen apart van elkaar in slaap laten vallen

In een vakantiehuisje heb je vaak minder slaapkamers dan dat je thuis hebt. Daarom slapen kinderen bij elkaar op kamer. Dat wordt keten. Het beste kun je dan één van de kinderen in jullie ouder-slaapkamer in slaap laten vallen en het andere kind in de eigen slaapkamer. Wanneer jullie naar bed gaan, verhuis je je kind naar zijn eigen slaapkamer. Als je kinderen apart van elkaar in slaap laat vallen, komt dat zeker ten goede aan de nachtrust. Het nadeel is echter wel dat kinderen elkaar vroeg in de ochtend wakker maken. Zorg daarom dat de kinderen zichzelf zo stil mogelijk kunnen vermaken op hun slaapkamer. Leg een paar boeken, tekenspullen, een puzzel of ander favoriet speelgoed neer waar kinderen rustig mee kunnen spelen als ze wakker worden.

Tip 5: een wandeling in de buitenlucht

Een wandeling in de buitenlucht is gezond en maakt slaperig. Gaat je kindje nog mee in de kinderwagen of buggy? Trek hem dan alvast zijn pyjama aan en ga vervolgens een rondje wandelen. Hopelijk valt je kindje dan al in slaap tijdens de wandeling en kun je hem bij thuiskomst zo in bed leggen.

Bedenk vooral: het is vakantie.

Lees ook: 5 redenen om voor Turkije als vakantiebestemming te kiezen

Related Articles