You are here: Home » Lifestyle » 4 redenen waarom Sim Only het fijnste soort telefoonabonnement is

4 redenen waarom Sim Only het fijnste soort telefoonabonnement is

door danny
4 redenen waarom Sim Only het fijnste soort telefoonabonnement is

Een klein aantal mensen maakt nog gebruik van prepaid telefonie, maar de meeste mensen hebben een telefoonabonnement met een belbundel. Je kunt dan kiezen voor een abonnement met een nieuwe smartphone erbij die je afbetaalt door middel van je maandelijkse abonnementskosten. Of je neemt een Sim Only abonnement waarbij je enkel de belbundel afneemt. Wij vertellen waarom dat laatste, Sim Only, eigenlijk het fijnste soort telefoonabonnement is.

Geen registratie bij het BKR

Wanneer je een telefoonabonnement met toestel dat een waarde van meer dan 250 euro heeft neemt, wordt jouw abonnement geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) als een lopende lening. Dat is in feite ook zo, want je betaalt dus de telefoon af met je maandelijkse abonnementskosten. Zo’n registratie bij het BKR kan twee effecten hebben. Het eerste is dat het maximale bedrag dat je bij een kredietverstrekker kunt lenen er lager door wordt, omdat die kredietverstrekker het register kan inzien en ziet dat jij al lopende lening hebt. Mis je een aantal maandelijkse betaling voor je abonnement, dan kun je als wanbetaler te boek komen te staan en zijn de kansen op het krijgen van een lening nog maar klein.

Kortere looptijden

Omdat je bij een telefoonabonnement met toestel dat toestel moet afbetalen, zit je daar vaak twee jaar aan vast. Twee jaar lang moet je dus die abonnementskosten blijven betalen en kom je niet van je abonnement af. Dat hoeft bij Sim Only niet. Het kan wel, in ruil voor lagere maandelijkse kosten. Maar je kunt ook een abonnement voor één jaar afsluiten of zelfs voor Sim Only maandelijks opzegbaar gaan. Dan heb je de volledige vrijheid om van abonnement te wisselen.

Goedkoper

Sim Only abonnementen zijn vaak goedkoper dan abonnementen met toestel. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste betaal je bij zo’n abonnement nooit de laagst mogelijke prijs voor de smartphone in kwestie. Koop je de telefoon elders ‘los’, dan kun je goedkoper uit zijn. Daarnaast zijn de tarieven voor de belbundel zelf doorgaans ook niet de meest goedkope. Neem je een Sim Only abonnement, dan kun je terecht bij kleinere aanbieders met lagere prijzen die gewoon gebruikmaken van de grote kwaliteitsnetwerken.

Redenen waarom Sim Only het fijnste soort telefoonabonnement is

Flexibeler

Wat ook een groot voordeel is van Sim Only abonnementen, is dat je ze vrijwel zonder uitzondering tussentijds kunt aanpassen. Zo kun je iedere maand naar behoefte je bundel naar boven of beneden bijstellen om te voorkomen dat je betaalt voor beltegoed dat je niet gebruikt of om juist te voorkomen dat je boven je bundel uit komt en hogere tarieven moet gaan betalen. Die flexibiliteit is veel kenmerkender voor Sim Only abonnementen dan voor abonnementen met telefoon. En ben je echt een grootverbruiker, dan ga je gewoon voor een voordelig abonnement voor Sim Only onbeperkt bellen bij Simyo.

Zoveel voordelen tegenover meer betalen voor een abonnement met toestel, alleen omdat dat misschien wat sneller geregeld is. Wij zouden het wel weten.

Related Articles