You are here: Home » Geld » Wat de Bitcoin koers zegt over de huidige BTC-bullmarkt

Wat de Bitcoin koers zegt over de huidige BTC-bullmarkt

door danny
Wat de Bitcoin koers zegt over de huidige BTC-bullmarkt

De huidige Bitcoin koers bevat verborgen berichten over het vervolg van de heersende BTC-bullmarkt. Terwijl sommigen bijvoorbeeld de $ 58K high zagen als de laatste high vóór de grote crash, toont een diepgaande analyse iets anders aan.

2021 is tot nu toe het meest explosieve jaar voor de toonaangevende cryptocurrency. Na vorig jaar te zijn afgesloten op $ 29.000, is de koers van Bitcoin bijna 100 procent gestegen tot een recordhoogte van meer dan $ 60.000.

De snelle stijging vindt plaats tegen de achtergrond van de toegenomen bedrijfsinvesteringen in BTC sinds medio 2020. In het tweede kwartaal van 2020 kondigde het Amerikaanse technologiebedrijf Microstrategy bijvoorbeeld zijn intrede in de crypto-sector aan. In 2021 investeerde Tesla voor $ 1,5 miljard in Bitcoin.

Bovendien heeft de opkomst van op de beurs verhandelde BTC-fondsen de Bitcoin koers verder naar een hoger niveau getild.

Analisten verwachten dan ook nog een verdere stijging van de BTC koers dit jaar. Beleggers reageren daar op door volop aan de koopkant te opereren. Er is nog steeds een toename te zien in handelsvolume op de crypto-beurzen en ook is er een toenemende interesse om te werken met hefboom-derivaten zoals het Bitcoin CFD.

Onderzoek van crypto-exchange Kraken

Kraken-onderzoekers geloven dat het opwaartse traject nog steeds voldoende kracht heeft om minimaal $ 75.000 te halen. Dit markeert het afbuigpunt waar de stieren stoom zouden kunnen verliezen om plaats te maken voor de beren.

 

Onderzoek van crypto-exchange Kraken

Historische prijsbewegingen geven aan dat Bitcoin nog een paar stappen naar de top van de ladder heeft. De analisten vergeleken de huidige fase met die van 2013. De eerste drie maanden van 2013 brachten de hoogste ROI voor Bitcoin-investeerders.

Bijgevolg heeft het eerste kwartaal van 2021 vergelijkbare kenmerken en zal het waarschijnlijk vergelijkbaar nieuws brengen als de Bitcoin-koers het huidige traject blijft volgen.

3 Tekenen dat Bitcoin Bears sterker worden

Als je wil uitstappen in de buurt van de top, dan zijn hier drie dingen waar je op moet letten.

Volume divergentie

Dit is de discrepantie tussen de koers van Bitcoin en zijn volume. Een afnemend handelsvolume maar een hoge koers markeert het verschil. Behalve dat het aantoont dat de beren het waarschijnlijk zullen overnemen, laat het zien dat de stroom van nieuw kapitaal langzaam opdroogt. BTC-stieren kunnen bijvoorbeeld van handelen naar vasthouden gaan om te wachten op duidelijke signalen voordat ze bijkopen.

Een verschuiving in de relatieve sterkte-index (RSI)

Eind februari 2021 was er een merkbare verschuiving in RSI. De verandering gaf aan dat de RSI-lijn zich verspreidt van 30 naar 100, met een overbought-signaal boven de 70.

Hoewel de RSI-indicator een hogere nauwkeurigheid heeft dan de volumedivergentie bij het evalueren van een mogelijke omkering, kan deze onnauwkeurig zijn in een door paniek aangedreven markt.

De maand maart

Maart is historisch niet zo’n goede maand voor Bitcoin sinds 2017, toen de BTC-markt veel aandacht kreeg. Sindsdien registreert Bitcoin een gemiddeld verlies van bijna 15 procent (14,7%) in de maand maart. Hoewel het verleden de markt waarschijnlijk niet eeuwig zal blijven achtervolgen, lijken BTC-sentimenten seizoensgebonden te zijn.

Met name valt de maand samen met het belastingtijdvak (april) in de Verenigde Staten. Als zodanig kunnen sommige Bitcoin-investeerders een deel van hun BTC-bezit verkopen om hun belastingaanslagen te betalen.

Conclusie

De huidige Bitcoin koers geeft aan dat er nog een paar duizend dollar te gaan is voordat het de top van de huidige BTC-bullmarkt bereikt. Naarmate de cyclus echter ten einde loopt, moeten beleggers de drie bear-indicatoren goed in de gaten houden om te voorkomen dat ze verrast worden.

Related Articles