You are here: Home » Wonen » Wat te doen met je garage?

Wat te doen met je garage?

door danny
Wat te doen met je garage

Staat je garage vol met spullen en heb je een weekje niets te doen? Dan is het tijd om te ont-rommelen. De garage is een vrij grote ruimte die zeer nuttig kan blijken wanneer je eenmaal al je oude spullen weg hebt gedaan. Kun jij ook wel wat extra ruimte gebruiken, maar twijfel je nog over wat je met de garage wilt doen? Wij zetten een aantal leuke ideeën voor je op een rij.

Garage

Het is zo’n grote inkopper, dat we het eigenlijk niet willen benoemen, maar we doen het toch. Een garage is uiteindelijk natuurlijk de uitgewezen plek om je auto, motor en/of fietsen te stallen. Velen hebben de auto echter naar de oprit verbannen, omdat er geen ruimte voor was in de garage. Toch kan het een goed idee zijn om je auto in de garage te zetten. De lak zal langer mooi blijven, omdat het minder vaak vogelpoep en zure regen te verduren krijgt. Ook de kans op autovandalisme en diefstal wordt meteen een stuk kleiner. Wellicht kun je hierdoor zelfs overwegen de dekking van de autoverzekering bij te stellen. Zo bespaar je ook nog eens geld.

‘Hangout spot’

Elke keer als je ‘That ’70s show’ kijkt, denk je: had ik maar zo’n coole plaats om met mijn vrienden rond te hangen toen ik jonger was. Een garage is natuurlijk geen kelder, maar het kan alsnog een leuke plaats zijn waar pubers en tieners hun vrienden kunnen ontvangen. Zet er een koelkast, een oude bank en een tafel neer en ze zullen zich er prima vermaken.

Studeerkamer

Als je de garage isoleert, kun je er ook een mooie studeerkamer van maken – erg handig als je veel thuiswerkt. Een garage biedt je de ruimte die je nodig hebt, maar je zult wellicht wel het één en ander moeten aanpassen. Zo wil je wel ramen plaatsen, zodat er genoeg licht binnenkomt. Zet er vooral veel planten neer (goed voor de concentratie) en ga voor een ergonomische stoel. Je hebt het gevoel weg te zijn van huis, maar je bent ook binnen een paar stappen bij de keuken als je even wat extra koffie nodig hebt.

Fitnessruimte

Fitnessruimte

Wil je een mooie ruimte hebben waar je thuis kunt trainen als het weer tegenzit? Tover je garage dan om tot fitnessruimte. Er is genoeg ruimte voor je cowbells, gewichten, loopband, hometrainer en roeiapparaat. Bovendien is het er wat kouder dan in huis en dat is wel zo fijn als je fanatiek aan het sporten bent.

Related Articles