You are here: Home » Wonen » 4 tips voor het creëren van een sfeervolle woonkamer

4 tips voor het creëren van een sfeervolle woonkamer

door danny
4 tips voor het creëren van een sfeervolle woonkamer

De woonkamer is in huis een ruimte waar je doorgaans veel tijd doorbrengt. Daarom is het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan het interieur in je woonkamer. Een gezellige en knusse omgeving vormt namelijk de ideale basis om helemaal tot rust te komen. Een sfeervolle woonkamer is op diverse manieren met beperkte middelen te realiseren. Zo voorziet een klein aantal aanpassingen al in een heel ander interieur met een sfeervol karakter. Ontdek hier vier tips om aan de slag te gaan en je woonkamer een nieuwe en gezellige look te geven.

Sfeervolle verlichting

Verlichting is een van de sfeerbepalende factoren in het interieur. Een kleine aanpassing in het type verlichting verandert een ongezellige woonkamer tot een sfeervol geheel. Inbouwspots zijn daarvoor een perfecte oplossing. Kies voor extra sfeer en praktisch gemak door LED inbouwspots dimbaar 230v aan te schaffen. Hiermee is namelijk de intensiteit van de verlichting naar eigen inzicht te verhogen. Bijvoorbeeld door het op een donkere dag extra gezellig te maken in je woonkamer. Ben je met praktische zaken bezig dan verhoog je de intensiteit van het licht om beter zicht te hebben.

Sfeervolle verlichting woonkamer

Warme kleur op de wanden

Kleur is net als verlichting een factor die de sfeer in huis bepaalt. Een simpele verandering van de kleur op je muur maakt het al mogelijk om een sfeervolle woonkamer te creëren. Je hoeft niet alle wanden van je woonkamer een andere kleur te geven. Kies bijvoorbeeld één wand uit om in een warme kleur te schilderen. Er zijn allerlei kleuren die voorzien in een warme en sfeervolle uitstraling, zoals een aardetint als terra of oker. In plaats van schilderen, is het uiteraard ook mogelijk om voor sfeervol behang te kiezen.

Decoratieve accessoires

Decoratieve accessoires woonkamer

Een muur waar niets op te zien is of een dressoir zonder accessoires is maar kaal. Daar is op een eenvoudige manier verandering in aan te brengen met decoratieve woonaccessoires. Een muur met persoonlijke foto’s in een lijst brengt bijvoorbeeld sfeer in huis. Of een mooi schilderij of poster naar eigen smaak. Er zijn allerlei decoratieve accessoires die in extra sfeer voorzien in je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een groot windlicht of stormlantaarn die je ergens op de grond zet. Of aan een mooi vormgegeven vaas. Uiteraard mogen kaarsen niet in het interieur op de salontafel ontbreken, want dat zijn echte sfeermakers. Kies ook voor kussens en plaids op je bank voor extra sfeer in je woonkamer.

Related Articles